Keermuur Terras

GuidoJ

  • #1
Ik zou graag mijn terras willen verhogen, dit maximaal 30 cm (hoog) over een breedte van 3,40 m. Ik loop met de gedachte om hiervoor grindtegels te gebruiken met de afmeting 60x40.

Het idee is om de grindtegels hoogkant in te graven, dus 30 cm in de grond en 30 cm boven de grond als keermuur. Zou dit voldoende sterk zijn voor een keermuur.

Gaarne jullie reactie, en of ideeën.

M.v.g. GuidoJ
 

Millew

  • #2
Vuistregel is dat vrijstaande keerwanden, zoals jij die wil toepassen, ca. 2 maal zo diep moeten als de kerende hoogte. Dus met een grindtegel op z'n kant is de kerende hoogte dan 20 cm.
30 cm zou misschien wel kunnen als je ze wat naar achter laat hellen en onderling koppelt zodat de tegels gaan samenwerken. Bijvoorbeeld iets onder de bovenkant een hardhouten lat er achter schroeven.
Ook kan je de belasting op de wand verminderen door het aanvulzand niet los er achter te storten maar zandzakken te gebruiken.
 

GuidoJ

  • #3
Beste Millew

Bedankt voor je snelle reactie, misschien zou ik de rij kunnen aanvullen met cement aan de onderzijde zodat de grindtegels met elkaar verbonden zijn. De optie om 40 cm diep te gaan, en 20 cm te laten uitsteken is misschien nog wel de beste oplossing. Nogmaals bedankt voor u reactie.

M.v.g. GuidoJ
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu