Kapje verwijderen uit handgreep douchedeur

michieldejong

  • #1
Ik heb een probleem dat simpel lijkt maar ik kom er niet uit :roll:

Het gaat om een glazen douchedeur (bruynzeel zeno schuifdeur). Deze deur heeft een handgreep met een deel aan de buitenkant en een deel aan de binnenkant. Deze delen zitten met een schroef aan elkaar vast, zie ook screenshot uit de montagehandleiding hieronder. Deze schroef is nu een beetje los waardoor de handgreep los komt.

Ik wil simpelweg de bout weer vastdraaien, maar er zit een kapje op de bout en ik snap niet hoe ik het kapje kan verwijderen.
Zie ook bijgevoegde afbeeldingen. Het kapje is volledig verzonken en ik kan er geen beweging in krijgen. Ook lijkt deze niet magnetisch te zijn (getest met een koelkastmagneet).
Het enige wat ik kan bedenken is een mini zuignap (het kapje is circa 1 cm doorsnede) of, worst case, iets erop vastlijmen. Hier moet toch een simpel trucje voor zijn?

douche3.jpg
douche2.jpg
douche1.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien met een scherp puntig mesje.
Het kapje is los te verkrijgen €0,50

1655325642985.png
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Inderdaad met een puntig mesje er uit pulken.
 

michieldejong

  • #4
Dank voor de reacties. Het is uiteindelijk gelukt met de punt van een passer. Wel met wat beschadiging (dopje bleek van plastic, dat had ik eerder niet door) maar zoals Henk al aangaf is een nieuw dopje maar 50 cent.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu