Kantelschuifraam defect - herstellen of vervangen?

Hasselt_belgie

 • #1
Het mechanisme van ons kantel-schuifraam in de keuken is defect. De rechtse deur gaat moeilijk open en kan enkel nog dicht met veel getrek en gesleur. Ze is dus niet meer bruikbaar.
De linkse deur werkt nog, maar kan enkel open als de rechtse deur eerst open is.
Ook komt er behoorlijk wat tocht onder de deuren.

We hebben een offerte om de 2 schuiframen te herstellen voor 1600 €.

Ik was mij nu aan het afvragen of het interessanter kan zijn om deze beide deuren te vervangen door 1 groter hefschuifraam.
Dit zou een mooier uitzicht geven en lijkt op termijn beter.
De huidige deuren waren na 20 jaar defect.

Ik ben nog in afwachting van een offerte voor een hefschuifraam.

Indien we zouden overgaan tot vervanging van de 2 ramen, is het dan een optie om deze te laten verwerken in onze achterdeur? of is de kostprijs van glas lager dan de werkuren?

20210118_093646.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Als het glas ook 20 jaar oud is, loont het de moeite niet... Nieuw glas heeft een veel betere isolatiewaarde.

  Daarbij moet het ook maar net uitkomen: Je kunt de wel nieuwe deuren laten maken op de glasmaat van je bestaande glas (want dat is in afmeting niet aan te passen), echter past het kozijn dan nog wel in de sparing van de gevel?

  Daarbij: parallel-schuif-kiep ramen zijn eigenlijk een slecht compromis: De ramen zijn te groot voor de kiepstand (zwaar om terug te duwen), en ook het schuiven is niet optimaal. De combinatie tot dubbele schuivende ramen is al helemaal bijzonder. Dan is een hefschuif-systeem inderdaad vele malen beter.
   

  Hasselt_belgie

  • #3
  Bedankt voor uw advies. We hebben van verschillende mensen gehoord dat schuif-kiepramen niet goed zijn. Jammer genoeg stonden deze al in het huis dat we kochten. Beter vervangen dan een dure reparatie met mogelijk weer problemen over enkele jaren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu