Driepunt slot met kruk bediening defect

Cocosnot

 • #1
Beste,

Tijdens het sluiten van de deur van de schuur hoorde ik een raar geluid, echter kan ik de deur niet meer openen, de kruk naar boven en beneden trekken doet niks meer en gaat heel soepel zonder iets te voelen oftewel ik zelf denk dat het systeem “uit elkaar” gevallen is, hoe kan ik de deur alsnog open krijgen?

mijn dank is groot.
 

Sander 1972

 • #2
Kijken of het met de sleutel wel lukt, deze naar links of rechts draaien. Dat moet soepel gaan, is er weerstand dan niet doen.

Kun je eventueel de klink los krijgen?
 

Cocosnot

 • #3
Hi Sander,

Dank voor je bericht, met de sleutel lukt het helaas niet, eerst moeten de driepunt sloten los met de deurkruk dan pas kan ik de sleutel omdraaien, helaas geeft de deurkruk geen kick, naar beneden of boven lukt wel maar de sloten reageren er niet op en ik hoor en voel geen tik of weerstand, ben bang dat deze echt in de deur zelf helemaal uit elkaar gevallen is
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #4
Indien mogelijk de pennen uit de scharnieren halen, bij dievenklauwen is dit zinloos.
Dan met een slijptol de schoten doorslijpen.
 
 • Like
Waarderingen: Cocosnot

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #5
Dan is het inderdaad einde verhaal.

Hoe oud is de deur? En heb je zelf dit slot geplaatst? Want op de meeste schuren zit enkel een projectslot met haakschoot.
 
 • Like
Waarderingen: Cocosnot

Cocosnot

 • #6
Hi Walker,

dank voor je bericht, deur is een jaar oud, niet zelf geplaatst, het is een 3 punt sluiting, boven en onder met haakjes, wel met krukbediening echter doet de deur kruk helemaal niks als ik deze naar boven en beneden trek om de slot er van af te halen, de sloten reageren er niet op, pas als de haakjes eraf zijn kan het de deur van het slot halen met de sleutels, zie foto zo ziet het systeem eruit.

IMG_3375.png
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #7
Soms heb je geluk als het binnenwerk echt stuk is en/of niet geheel is vergrendelt.
Een enkele keer kun je dan met een platte schroevendraaier of een dunne houtbeitel de schoten stukje bij beetje terug duwen. Gaat het erg zwaar dan wil het soms helpen dat de een de bovenste schoot terug duwt en een ander de midden of onderste schoot.
 

Cocosnot

 • #8
Hi Gerrit, dank voor je bericht, dit heb ik geprobeerd, maar in mijn 1tje, ik ga dit is proberen met 2 man, hopelijk werkt dit, ondanks dat deze echt op slot (vergrendeld) is.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #9
Dunne scherpe houtbeitel werkt vaak het best, door de scherpe snijkant krijg je vaak wat meer grip op een schoot dan met een schroevendraaier (je kunt evt. een schroevendraaier ook scherp slijpen)

Als ook dat niet wil dan zit er maar 1 ding op nl. met een dunne slijpschijf op een haakse slijper de schoten doorslijpen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #10
Ipv met een beitel zou ik dan een plamuurmes in de naad net boven de haakschoten steken, en dan zachtjes naar beneden tikken. Maar er zijn ook sloten met een vergrendeling in dit mechaniek, juist als anti-inbraak oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu