Kanalen wtw wegwerken

Klusser1314

  • #1
Hallo,

ik ben bezig met een wtw type d deze box komt op de vliering.

eerste verdieping kan ik achter de knieschotten langs met spiro buis voor afzuiging en aanvoer in de woonkamer keuken,wc

hoe kan ik het beste van de vliering naar de eerste verdieping? ik heb unidek dakplaten en geen vals schuin plafond.

ik dacht aan rechthoekige instortkanalen in de gevel verwerken, kan ik dat zo met de schuinte vanaf het dak mee richting de knieschotten? of wordt de gevel dan zwak met 70x220 kanaal

of iemand andere iedeen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Op de wand / schuine kap monteren, en met een koof afwerken. Dan heb je meteen de mogelijkheid om de aan- en afvoerbuizen tegen geluid te isoleren. Niet de mooiste oplossing, maar je krijgt deze kanalen niet in een bestaande wand weggewerkt.

Kies vooral je kanalen niet te klein. Een koker van 70 x 220 is leuk voor een enkele afzuigkap, maar voor een WTW zou ik zeker naar rond 125 willen gaan om drukverliezen te voorkomen. Alle verbindingen moet je trouwens ook luchtdicht aftapen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Waar de kanalen het beste kunnen lopen is het beste te zien ter plekke. Soms kan je op een tekening (plattegrond+drsn) ook plekken zien).

Kijk eens naar dit soort buizen. Verschillende kleuren voor aan- en afvoer en bedoeld voor deze toepassing. Leg het systeem zo aan dat het goed te onderhouden is (schoonmaken).

 

Klusser1314

  • #4
Oké bedankt voor de uitleg beide.

Jammer dat het niet weggewerkt kan worden ik zal er nog eens goed over denken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Tuurlijk kan het wel weggewerkt worden. Maar meestal betekent dat een koof. Er is gewoon specifieke informatie van het huis nodig om hier een advies in te geven. Als je plattegronden, doorsnede en foto's geeft, kunnen we wellicht helpen.

Soms kan in het zicht laten ook mooi zijn. Ik kwam laatst deze oplossing tegen op internet. WTW-ventilatiebuizen in een monument:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu