Kan geen passende batterijhouder vinden

Neoking

  • #1
Hallo!

Voor een oud muziekinstrument ben ik op zoek naar een batterijhouder. Dit omdat de oude is gaan lekken en dus vervangen moet worden.
Het gaat om de volgende specificaties:
3x AA (of R6) met afmeting 5.8 X 4.5 X 1.5 cm. De 5.8 mag ook een paar milimeter meer zijn, maar de andere 2 maten mogen echt niet meer dan de aangegeven maat zijn.

Nu heb ik me helemaal rot zitten zoeken op Ebay, Ali Express en noem maar op, maar elke maat die ik tegenkom past niet. Probleem: Vrijwel alles dat ik tegenkom zit wel een maat bij die groter is dan de 45 of 15 mm die ik nodig heb. Is er iemand die weet waar ik wel moet kijken? Kan me niet voorstellen dat er niks meer te vinden is.

Alvast bedankt!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Een AA batterij is 15mm doorsnede dus 3xAA is aan batterij al sowieso 45 mm. Een houder van dit formaat zul je dus niet snel vinden omdat deze de batterijen niet kan klemmen.

Als je iets vindt wat in de buurt komt dan kun je het toch vast wel passend maken? Het is vaak maar slap plastic dat je eenvoudig kunt knippen of snijden.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
En anders kan je altijd nog drie batterijen aan elkaar tapen.

Plaats anders even een foto van de plek waar de houder moet komen.
 

Kluskoppel

  • #4
3xAA is 4,5V (als ze in serie staan, maar ik vermoed van wel). Mogelijk kun je er een female USB-aansluiting aan solderen zodat je hem kunt voeden met een USB-voeding of een powerbankje?

USB werkt op 5V wat mogelijk teveel is, je zou er dan een diode tussen kunnen zetten, die geeft zo'n 0,7V spanningsval
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu