Kamerthermostaat gebruiken pomp schakelen

BEM

  • #1
Hallo,

Ik heb een zon thermische installatie en hiervoor ben ik opzoek naar een kamerthermostaat die een cv pomp kan schakelen.
Bedoeling hiervan is om het hete water uit het buffervat alleen te pompen wanneer hier behoefte naar is (regeling van thermostaat)
Nou zijn er een groot aantal te koop alleen kom ik er niet precies uit waar ik nu op moet letten. Kan dit elk type zijn met een relaisschakeling ?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Lijkt mij dat het enige waar op gelet moet worden dat de thermostaat 220Volt aan spanning kan schakelen,wanneer deze over de pomp wordt gezet.
 

Fiesiekus

  • #3
De pomp werkt via een relais, dus kan het juist via een laagspanningsthermostaat. Je moet even kijken hoe het relais schakelt: NO (Normally Open) of NC (Normally Closed). Of beide , dan ben je helemaal makkelijk klaar
 

BEM

  • #4
Ok, dat klinkt makkelijk. Doen alle pompen dat?
Hoe kom ik erachter hoe de pomp schakelt (ik ben electrotechnisch geen hoogstandje:) )
 

Fiesiekus

  • #5
Het gaat niet om de pomp maar om het relais. Zo'n stuursysteem wordt vaak "pompschakelaar"genoemd (zo 1 met instelbare nadraaitijd voor oude CV-systemen). Daarvoor heb je de specificaties van de pompschakelaar nodig.
 

Xr8

  • #6
Kijk eens op het relais wat de spoelspanning is. Als deze 12 of 24 volt is dan kan het in principe met elke thermostaat. De meeste thermostaten werken met een wissel of maak contact.

Als u het relais in de thermostaat bedoeld, dan kan het niet met alle thermostaten, zoals al aangegeven dient de thermostaat dan wel geschikt te zijn om 220 Volt te schakelen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu