Kamer komt niet tijdig op temperatuur

Klingel

  • #1
Er hangt hier en Remeha Quinta 28C icm met een iSense.
Conventionele radiatoren met open/dicht kranen.

De iSense staat nu na eerder een ander programma gebruikt te hebben op standaard. Dat wil zeggen om
06:00 op 20gr
19:00 op 21gr
23:00 op 15gr (zelf op 16 gezet)

Ook de ketel staat weer in zijn orignele settings:
aanvoer op 90gr
warmwater op 60gr (uit mijn hoofd)
enz enz

Verder is er niet iets spannends aan gedaan.

Nu naar een poos blijf ik me maar mateloos irriteren aan het feit dat de ruimte op de gezette tijden niet op de ingestelde temperatuur komt.
Elke keer is er 45~60 minuten meer nodig voor dat de iSense aangeeft dat de ingestelde temperatuur bereikt is ook geeft dan de CV aan dat de aanvoer temperatuur zo rond de 50gr zit ipv de ingestelde 90.

Nu zit ik niet een hele dag op display van CV te kijken dus zou zomaar kunnen dat de aanvoer temp wel degelijk hoger komt maar voor zover ik elke keer gezien heb niet.

Nu staat ook comfort correct ingeschakeld op de iSense en deze doet iets met de gevoelstemperatuur en regelt voor zover ik me ingelezen heb ook de CV op verschillende punten waaronder volgens mij ook de aanvoer temperatuur?

Ik snap maar niet dat de ruimte niet bij wijze van spreken op de minuut af op op temperatuur is maar dat er elke keer een uur meer nodig is. Ook zou ik verwachten met een hoge aanvoer temperatuur dat de leidingen/radiatoren loei heet zouden moeten worden of in iedergeval dat ze moeilijk met de hand vast te houden zijn.

Ik ben geen expert hierin maar mogelijk heb ik verkeerde verwachtingen of ik snap in z'n geheel niet hoe een CV instalatie werkt? Iemand die hier duidelijkheid in kan brengen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De ingestelde temperatuur van 90 graden is een maximum.
Als dat niet nodig is gaat de ketel die temperatuur echt niet halen.

De iSense zal proberen om zo zuinig mogelijk te stoken hierbij gaat de iSense uit van een juist gedimensioneerde en ingeregelde installatie.

Als bv een kleine radiator veel water krijgt ziet de ketel een hoge retourtemperatuur, de Isense geeft aan dat de een bepaalde waarde moet krijgen.
Als de retour te hoog terug komt zal de ketel echter gas terug nemen met als gevolg dat de woning niet op temperatuur komt.
Ga je nu de kleine radiator inregelen dan zal de retour bij de ketel lager worden, en de ketel harder stoken.

Vaak is inregelen van de installatie de oplossing van dit soort problemen.
 

Klingel

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie. Denk dat ik maar opzoek moet gaan naar iemand die dit kan gaan doen voor me.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu