Kabels TV door muur laten lopen

Rodney

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb net een huis gekocht en wil hier de TV aan de wand monteren. Ik vind een kabelgoot er onder niet mooi, dus ik wil de kabels graag door de muur laten lopen. De wand is een voorzetwacht, bij het kloppen hoor je duidelijk dat er een ruimte achter zit. Zou het mogelijk zijn om op de wand achter de plek waar de tv komt een gat te maken, en tevens een gat te maken onderaan om zo de kabels er achterlangs te laten lopen? Of vergeet ik nu iets waardoor dit niet mogelijk is?

Het lijkt me geen probleem (zolang de kabel van boven naar beneden niet een houten balk van het frame moet doorkruisen), maar heb hier geen ervaring mee. En hoe kom ik er het makkelijkste achter waar er een houten balk zit achter de wand?

Onderstaand een foto van de situatie met getekend waar de TV komt, en in het rood waar ik van plan ben de gaten te maken, boven achter de TV en links onder naast de plek waar het stopcontact zit (of onder de plint). Kabels die dan naar de TV moeten lopen zijn een stroomkabel, HDMI kabel en internetkabel.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het hol klinkt is er misschien een wand van gipsplaten aangebracht. Die platen zijn dan op raggels gemonteerd en deze zijn horizontaal of verticaal geplaatst. Vertikaal zou je de twee gaten kunnen bereiken.
Misschien is er ook isolatie aangebracht. Zo ja, dan moet in die constructie een dampdichte laag te zijn aangebracht.
Je wil gaten maken echter met die gaten doorbreek je de dampdichtelaag. De kabels door de wand moeten dan luchtdicht worden doorgevoerd.
Zijn de raggels vertikaal aangebracht is het misschien mogelijk om voor de damprem te blijven.
Met kloppen zou je de raggels kunnen opsporen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Een aantal merken leidingzoekers vindt ook houten stijltjes.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Of juist de schroeven waarmee de platen op de wand zijn gezet en aan de hand hiervan kun je bepalen waar de raggels/balken zich bevinden.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu