Kabel trekken door koof van zolder tot begane grond

Gft

  • #1
Er loopt een koof van de begane grond tot aan de nok van het huis. In deze koof loopt de ventilatiebuis van de mechanische ventilatie. De koof is echter niet helemaal vrij. Er is een deel uit de verdiepingsvloeren gehakt rondom de ventilatiebuis. Het gat rondom deze ventilatiebuis dat ik in de vloer op zolder kan zien is echter niet groot (max 2 cm rondom de buis). Hoe de situatie één verdieping lager is, kan ik vanzelfsprekend helemaal niet zien.
Ik wil door deze koof een kabel trekken van zolder tot aan de begane grond.

Van zolder naar de eerste verdieping moet het trekken van de kabel wel lukken met een beetje prutsen, maar hoeveel ruimte er rondom de ventilatiebuis een verdieping lager is, weet ik niet. Ik kan daar helemaal niets zien en ik kan de kabel daar ook niet sturen.

Heeft iemand tips hoe ik de kabel kan trekken?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Probeer een trekveer vanaf de zolder erin te voeren en net zo lang prutsen tot die beneden is. Dan een kabel eraan + een trekdraad en weer naar boven trekken.
 

Gft

  • #3
Bedankt voor de reactie. Hoe weet ik wanneer deze trekveer beneden?

De koof is beneden immers volledig dicht. Ik wil een klein gaatje maken in deze koof op de begane grond om de kabel op één of andere manier op te vissen en weer verder te leiden.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Je zult toch ergens een gat moeten maken waar die kabel erin moet?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Gebruik een gele of grijze 19 mm PVC-electra buisin stukken van 2 meter als mantelbuis. Die is beter te sturen. Wel de delen onderling verlijmen.

Op iedere verdieping net boven de plint een groter gat maken (waar je arm doorheen kan) kan ook.
 

Fmrama

  • #6
Een gewichtje (grote moer) aan een touwtje en dan langs de buis laten zakken. Kijken of je tot beneden kunt komen. Zo ja, dan kun je dat touw als “trekveer” gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu