Kabels door houten tussenvloer (oa HDMI)

Saratis

  • #1
Om mijn gehele AV installatie door het huis werkend te krijgen probeer ik een gat te maken door mijn tussenvloer naar het souterrain. Vanuit het souterrain lopen al 3 groene basis coax kabels omhoog (1 voor mij, 2 voor de bovenburen). Helaas is daarnaast geen ruimte meer. Ik probeer dus langs die kabels het gat groter te maken.

Nu ben ik gister aan de slag gegaan, maar bleek ik niet het juiste gereedschap te hebben, boor te kort etc. Vandaag een balkenboor gehaald, erg lang, en aan de slag gegaan, van boven af geen succes want de boor gleed weg tegen de kabels aan (die uiteraard absoluut niet kapot mogen). Dus nu vanaf beneden langs de kabels omhoog geboord. Dan Ga ik door minimaal 2 lagen hout van ca 2cm dik heen, vrij makkelijk, en dan stuit ik op iets heel erg hards, misschien hardhouten balk ofzo? Vanaf boven leek ik ook al zoiets tegen te komen. Maar wanneer ik die weerstand raak is die gehele boor al in het gat verdwenen, en die is minstens 30cm. Heb nog niet geprobeerd verder te komen.

Nu is mijn vraag, hoe zijn deze tussenvloeren opgebouwd in een huis uit 1906. Moet ik gewoon proberen door te boren? Of is dit link en ga ik misschien door een steun balk heen. Kan iemand mij schetsen hoe die tussenvloeren zijn opgebouwd? En hoe dik? Gaat aardig richting de 50cm lijkt het.

Alvast dank
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien een muuranker.

Kan je evt geen plank boven er uit halen en dan gaan boren?
 

Saratis

  • #3
Tja, is mogelijk, maar ik denk het niet, dat zou denk ik ook wel een iets metaliger geluid hebben veroorzaakt. Mijn gevoel zegt gewoon weer een stuk hout, vraag is alleen, kan ik daar ook weer zonder problemen doorheen boren. En dus eigenlijk, hoe is zon tussenvloer opgebouwd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer een anker geraakt wordt geeft dat met een houtboor geen metalig geluid.
Er zijn voor een paar cent magneten te koop op een uitschuifbaar steeltje net als een uitschuifbare antenne van een draagbare radio, die kunt u in het gat drukken om te testen of het een stuk ijzer is.

De balken niet teveel verticaal doorboren, ze kunnen hierdoor behoorlijk verzwakken.
 

Saratis

  • #5
Ok, ik heb het advies gevolgd en een magneet antenne gehaald, en tot mijn grote verbazing stuit ik inderdaard op iets van metaal. Het muur anker wordt dus ineens een stuk waarschijnlijker.

Hoe nu verder? Verder van de muur af gaan boren? Ik wil eigenlijk ook niet dat die balk een gatenkaas wordt. Want ik neem aan dat die ankers per definitie in een balk zitten?

Misschien ook verder van de buitenmuur af dan, dat ik langs die balk ga....

Iemand tips?
 

Tiho

  • #6
Kan je evt geen plank boven er uit halen en dan gaan boren?
Henk had al een tip, volgens mij ook de juiste
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu