Kabels spannen boven achtertuin

Joeybrooks

  • #1
Gegroet, iedereen!

Mensen zullen me nu voor gek verklaren maar ik ga kabels over mijn tuin spannen. Niet permanent maar voor een feestje.

Het huis en tuinhuis liggen zo'n 15 meter van elkaar vandaan in redelijk rechte lijn.

In de garage en de woning wil ik aan beide kanten 2 haken monteren (8mm haak met 8mm stevige plug). Op die haken kan ik dan ijzerkabel met een draadspanner bevestigen.



De ijzerdraden verbind ik sowieso recht tegenover elkaar (dus haak links aan de woning aan haak links aan de garage enz) en dan nog van links naar rechts (kruisvorm).

Mijn idee is om bij het feest hiervan gebruik te maken door er lampjes, lampionnen, ballonnen en verlichting te monteren.

Mijn vraag: kan dit gewoon? Kan ik in de baksteen of de voeg de plug maken en de kabel spannen zonder dat ik wellicht iets héél doms doe? Dat domme kan ik me zo namelijk niet direct indenken. Ik trek volgens mij geen steen eruit, toch?

Om het nog wat gekker te maken, stel: het gaat regenen. Het feest moet absoluut buiten plaatsvinden, is het dan een mogelijkheid om zeilen over de ijzerdraden te spannen? Dus over de ijzerdraden heenwikkelen en aan de onderkant weer met draden opspannen? De haken op de woning zitten ongeveer een halve meter hoger dan de garage, dus de staalkabels lopen naar beneden.

Graag jullie opinie :-) het wordt een groot feest dus dit leek mij even de enige mogelijkheid om al dat leuks te laten 'zweven', en die 4 haken lig ik niet wakker van.

Alvast bedankt.

Grt,
Joey :mrgreen:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Feestje al geweest?

Je kan een keilbout met haak gebruiken.

 

Joeybrooks

  • #3
Yes, feestje is geweest. Groot succes, en het idee werkt prima. :)



Ik heb gebruik gemaakt van gewone stevige haken met schroefdraad in de muren en om de kabel te spannen: kabelspanners hehe
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu