Kabel van buiten naar 1,5mtr verderop naar binnen, spouwmuur

Doeke Dobma

  • #1
Beste,

Ik wil graag een camera ophangen aan de voorgevel. Hiervoor moet ik een gat boren van 30mm voor alle kabels. Ik wil hem echter (zie afbeelding) aan de buitenkant op een bepaalde plek monteren, maar aan de binnenkant wil ik de kabels er graag op een andere plek weer uit laten komen. Is dit mogelijk?
Daarnaast, wat voor boor gebruik ik voor een 30mm gat?

Bedankt!

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Zou je de kabels niet via een net gootje naar boven achter de dakgoot en dan naar links en dan zo dicht mogelijk onder de dakgoot naar binnen voeren?

En 30mm dat is wel veel, hoe dik zijn die kabels?
 

Doeke Dobma

  • #3
Frank, inderdaad is 30mm veel, vind ik ook! Dat schrijft de handleiding voor. Als ik meet zou het met een 25mm gat ook moeten lukken. Het probleem is de connector voor de utp-kabel, die is diagonaal gemeten 25mm dik. Ik kijk nog even hoeveel knutselwerk het is om e.e.a. vanuit het binnenwerk van de camera los te koppelen, zodat ik de kabel kan vervangen voor een dunne met meer lengte. Daar zou ik ook wel wat mee winnen.

Je oplossing van gootje langs de dakgoot is een prima werkende optie, echter dat is niet 'mooi'. Ik kan evt recht naar achteren, dan kom ik in de woonkamer uit, maar dan moet ik ook weer zoveel meter draad door huis gaan trekken...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
En de connector afknippen en als de kabel eenmaal binnen is een nieuwe connector er aan zetten?

Waarom hang je de camera niet links van de deur?
 

Doeke Dobma

  • #5
Connector afknippen zou natuurlijk kunnen, het is echter een gecombineerde voeding/data kabel, dat lijkt me lastig (12 aders) daarnaast heb ik geen ervaring met het erop zetten van nieuwe connectoren bij utp, en geen materiaal hiervoor... is dat een simpel klusje?

We hebben verschillende posities van de camera getest, het is een 360 graden dome camera, rechts van de deur geeft deze een mooier beeld dan links(ivm het muurtje links van de deur).
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Voor een ongeoefend iemand is dat best een klusje en als je ook de spullen er niet voor hebt.
Misschien een kennis die je er mee kan helpen?
Voor een 30mm gat heb je een kernboor nodig

Maar om op je originele vraag terug te komen, het lijkt me onmogelijk om aan de buitenkant een gat te boren en de kabel 2 meter verder door de binnenmuur weer binnen te laten komen.

En de camera direct onder de goot monteren?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
De doorgang in de binnenmuur zal thv de meterkast zitten. Echter daar ga je via de spouw niet zomaar komen. De leiding over de buitenmuur laten lopen is vandalisme/sabotage-gevoelig.

Dus zou ik vanaf de plek van de camera met 30 mm naar binnen gaan, en vanaf daar met een K25-goot naar boven en langs het plafond naar de meterkast gaan.

Wel van buiten naar binnen licht schuin omhoog boren, om inlopen van regenwater tegen te gaan.
 

Doeke Dobma

  • #8
Het wordt de oplossing van Walker. Ik heb de kabel zover mogelijk 'losgepulkt' zonder stekkers af te knippen. Nu is de benodigde diameter 16mm. We gaan nu met 16mm van buiten naar binnen, dan naar beneden, richting een router/switch.

Naast het esthetische was inderdaad vandalisme gevoelig een reden om geen kabels buiten te laten lopen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu