Boren in plafond, UTP kabel langs verwarmingsbuis trekken

ABCDE

  • #21
ruziemetvaatwasser schreef:
Ben wel benieuwd of het strippen nog steeds zo "simpel" is met een platte kabel.
Nee, makkelijker. Die kun je zo direct in de automatische striptang doen en stript nog veel makkelijker af dan de ronde kabels.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #22
Gisteren nog de nodige gaten zo geboord en dan inderdaad met een SDS boor van 8mm en 100cm lang.
Tegen de tijd dat je er bijna door bent de volle klop niet meer gebruiken en rustig boren, dat duurt wat langer voordat je er door bent maar die tijd win je dubbel en dwars terug door het plafond niet te moeten herstellen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #23
Platte kabel mag niet langer dan 3m zijn omdat anders de vormgeving van de kabel toch wel nadelige invloed heeft, mijn advies niet gebruiken.
Wij gebruiken vandaag de dag meestal doorvoer RJ45 plugjes.
Dus ipv. alle draadjes netjes op volgorde te moeten leggen en met kramp in je vingers zo in een stekkertje zien te krijgen schuif je gewoon de gehele draadjes (uiteraard in de juiste volgorde) dwars door de connector, zit alles goed dan door de krimptang die de kabel vastzet, meteen de losse draadjes afknipt en een bijna 100% zeker werkende verbinding maakt.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #24
Die gebruik ik sinds kort ook en is zeker een verademing! Op den duur krijg je natuurlijk ook wel handigheid in de klassieke pluggen maar die doorvoer pluggen werken toch een heel pak sneller. En je ziet een stuk sneller of alle aders ver genoeg zijn ingevoerd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu