Ivm. houtkacheltje: flexbuis in gemetseld rookkanaal.... T-stuk of bocht?

Wim28

 • #1
Goedendag.

Eigenlijk zijn het 2 vragen:

Wij zijn in het proces van offertes voor het plaatsen van een RVS binnenpijp, voor een 5 kW houtkachel. De ene aanbieder heeft het over een T-stuk-met -dop, en de andere vindt een 90 graden bocht ook oke. Wat vinden jullie?
Klassiek jaren-30 huis, met 45-graden schouw, ik wil de nisbus hoog in de muur plaatsen wegens wat extra rendement, en n mooie kachelpijp in de woonkamer.:love:
[gaskacheltje gaat weg]

Schoorsteenvegen is natuurlijk ook een item. Doe ik altijd zelf: [al bestaand kacheltje voorkamer, maar we willen nu een houtkachel in de woonkamer, om begrijpelijke redenen :roll:

........ Als die nisbus op [2.70-50] is 2.20 meter komt te zitten, is dat wat lastiger..... Hmmmm.

groetjes Wiemer.

IMG_0001.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  We beoordelen hier geen uitbesteed werk. Je kan je vragen stellen aan die bedrijven.

  Vraag je ook af of je een houtkachel nog wel moet willen. Dit levert veel uitstoot op, en ook fijnstof, stank en rook wat niet echt sociaal is naar de buren. Maar wellicht heb je een eigen bos en geen buren :wink:
   
  • Like
  Waarderingen: Peter en Ronny

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De zelfde bij kachel bij ons begin jaren 70. Goed design dus.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  En nog eens goed om gas te besparen. De energiemaatschappijen zetten de kolencentrales wat harder en de consument stookt wat vaker de houtkachel. Zo komen we wel aan die 15% gasbesparing :prima:
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
  En waarom zou je extra rendement willen
  Die 5kw kachel is meer als genoeg om die ruimte warm te stoken. En om wat voor maat rvs gaat het hier? want zeer waarschijnlijk lopen beide kanalen boven de schuifdeur naar elkaar toe,maar dat zullen ze vast al goed bekeken hebben ook kans dat er ook nog een betonplaat inzit.al met al een hoop werk maak een goeie prijsafspraak. Persoonlijk zou ik t stuk nemen maar als ze het flex goed kunnen afwerken beneden zou het ook weer op dezelfde manier kunnen. dan zorgen dat er achter de nisbus iets ruimte is naar beneden toe voor vliegas een gewone 90 graden bocht kan vrij snel dicht komen te liggen door vliegas
   

  Wim28

  • #6
  We zijn nu alweer een maand verder... de pijp 125 zit erin, MET een T-stuk.
  Wat ik wel vreemd vind: de toch vrij zware trekkap zit vastgeschroefd aan een uitstekend stuk van de enkelw flexibele pijp. .... kap wiebelt dan ook een beetje.
  Op het Net zie ik iets als een Topplaat, en dus metselwerk boven op de schoorsteen. Dat kijkt wel degelijker. En op die topplaat kan dan weer de trekkap vastgemaakt worden.
  Cheap? vast.
  ... maar is het ronduit verkeerd? Dan moet ik er nog mee aan de gang met het Bedrijf.....

  Hm.

  IMG_0123.jpg
   

  Wim28

  • #7
  Ik heb de vraag over de trekkap verplaatst naar rubriek Schoorsteen en Dak.
  tikje anders geformuleerd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu