Italiaanse inloop douche.

Nick wood

  • #81
Peter, ik heb een stukje film gemaakt van mijn 3D-printer op het moment dat het ding een stuk voor de badkamer aan het printen was, hoe kan ik dat op het forum uploaden? Nee, ik heb geen YouTube account dus de phpBB [youtube ]-tag zal het niet worden.

Mag ik daarvoor wel een link naar mijn eigen website gebruiken om het filmpje te "hosten"? De gebruikers van het klusforum zullen alleen de mogelijkheid hebben om op de link van het filmpje te klikken zonder daadwerkelijk naar mijn persoonlijke website te gaan. Ik zal het alleen maar hosten zonder mijn website te promoten of gebruikers daar naartoe te leiden.

Het is misschien voor een boel mensen interessant om eens te zien hoe een 3D-printer nu eigenlijk werkt.

Ik heb er al heel veel dingen mee gemaakt van een specifiek knopje van een afzuigkap wat al jaren niet meer te koop is tot de behuizing van een wandcontactdoos welke van het merk "LeClerc" was en ook al jaren niet meer te koop is. Ik weet dat er veel mensen "onzin" printen maar voor mij is de 3D-printer gewoon een stuk gereedschap.

Anyway, ik zou dat filmpje graag delen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #82
Volgens mij kun je op dit forum geen filmjes uploaden.
Wel linken naar een andere server waar het filmpje op staat.

Ik denk ook niet, dat het linken naar je eigen website toegelaten wordt, omdat het een commerciële site is, omdat je een b&b hebt als ik het goed heb.

Maar een Mod kan je hier beter antwoord op geven, daar heb ik als oud Mod geen antwoord op.
 

Nick wood

  • #83
Oké, laten we twee zaken gescheiden houden. Mijn persoonlijke website heeft niets met onze website van de Bread & Breakfast te maken en is beslist niet commercieel. Daar beschrijf ik mijn projecten welke ik met auto's uitvoer. Dat is beslist niet op commerciële basis maar gewoon mijn hobby-site.

Het is dan ook op geen enkele manier de bedoeling om mijn persoonlijke website hier te promoten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #84
Ok dan zou het misschien wel mogelijk zijn om een filmpje via je site te plaatsen, als er geen reclame op staat.

Maar daar heb ik verders niets over te zeggen, dus dat zou je even aan een mod moeten vragen. :wink:
 

Nick wood

  • #85
Inderdaad, ik heb zojuist een verzoek naar IJkenhout gestuurd met alle details. Hartelijk dank voor de hulp!

Aangezien het hier vandaag een feestdag is vanwege bevrijding heb ik vanochtend eerst eens heerlijk uitgeslapen. Op mijn gemak begonnen met het tegelen van de rest van de badkamer en voor zover is het tegelwerk klaar.





Daarna was het de moeite niet meer om nog te gaan voegen dus heb ik wat tijd besteed aan het afmaken van de profieltjes rond de nis.

Dan nu een stukje over 3D-printen. Eigenlijk is het zo simpel als lengte, breedte en hoogte wat een 3-dimensionaal iets voorstelt. Nu een foto van mijn 3D-printer.



Er zijn 3 stappenmotoren die voor de beweging van voor naar achter, van links naar rechts en van beneden naar boven zorgen, dus dat is lengte, breedte en hoogte. Er is software om die motoren op de juiste manier aan te sturen.

Dan heb je natuurlijk wat materiaal nodig om iets te kunnen printen. Wel dat is dan plastic draad wat in vele soorten verkrijgbaar is, de bekendste zijn ABS en PLA. Ik gebruik de laatste.

Koop je op een rol van een kilo voor rond de €25,- en is in alle gangbare kleuren te verkrijgen.



De draad is 1,75mm doorsnee en dat wordt door een 4e stappenmotor naar de printkop gestuurd, puur mechanisch dus.

In de printkop wordt die draad gesmolten bij een temperatuur van rond de 200 graden en uit de printkop komt dan een sliert plastic die 0,4 tot 0,3mm dik is en vloeibaar.

Door de stappenmotoren te programmeren komt dat plastic op de juiste plaats terecht.

De eerste laag van 0,4mm dient als basis.



Het is wel nodig dat het bed waar je op print ongeveer 60 graden is en de printkop rond de 200.



In de bovenste regel staat eerst de temperatuur van de printkop en als 2e de temperatuur van het printbed.

Enfin, na de eerste laag plastic van 0,4mm gaan de volgende lagen in stappen van 0,3mm.

Hier een foto van de 3e laag.



Dit is dan uiteindelijk de voortgang van het print proces na 2 uur.



Ja, het is bijna net zo spannend als gras zien groeien.



Na 2 uur en 50 minuten heb ik dan dit geprint.

Hier waar het in de badkamer gaat komen.



Dat was het 3D-printen in een notedop. :cool:

Ik heb een aanvraag ingediend bij één van de moderators om toestemming te krijgen om een filmpje beschikbaar te stellen hoe de 3D-printer werkt. Dat is nog even afwachten en als er groen licht is zal ik de link naar het filmpje plaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #86
Plaats de link naar het filmpje maar, mocht het echt niet kunnen dan krijg je wel een PB.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #87
Is leuk speelgoed.
Maar volgens mij, moet je zelf wel eerst een 3d ontwerp maken van het voorwerp.
Anders wordt er niets geprint, denk ik zo.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #88
Die trap komt rechtstreeks uit in de badkamer? Komt daar nog een deur tussen?

Je zit niet in NL, maar hier is het niet toegestaan een deur meteen bovenaan de trap te maken. Dat heeft oa. met de veiligheid te maken. Dat je niet meteen naar beneden kukelt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #89
Je weet dat PLA niet heel erg vochtbestendig en duurzaam is? Door verzadiging met vocht wordt het hard en bros.
 

Nick wood

  • #90
Oké hier is het filmpje.
link verwijderd - mod

Ik heb hier behoorlijk traag internet en bij mij duurt het gewoon 3 minuten voor het geladen is, voor sommigen is het dan even geduld hebben. Een 2e of 3e keer op de link klikken helpt niet, je krijgt het dan gewoon 3x te zien.

@Peter:

Uiteraard moet er eerst een 3D ontwerp gemaakt worden, dat doe ik met Fusion360, daar is eigenlijk veel makkelijker mee te werken dan AutoCad. Voor bedrijven kost het gebruik van Fusion360 rond de €1500,- per jaar maar als particulier mag je de originele versie gratis gebruiken. Je moet natuurlijk geen dingen gaan verkopen want dan word je aangemerkt als bedrijf.

@IJkenhout:

Jazeker duik je na de deur meteen de trap af. Ik heb er hier nog niets over gevonden in de bouwvoorschriften dus ik doe het gewoon. De enige die de badruimte en slaapkamer gebruiken zijn mijn vrouw en ik, indien er iemand anders in onze slaap/badkamer komt mag hij van mij van de trap storten. :lol:

@Walker:

Ja, dat is helemaal juist! Het is ook niet de bedoeling dat het nat wordt maar mocht het onverhoopt eens gebeuren dan loopt niet meteen onze achterkeuken onder. :wink:


Vanmiddag dan maar begonnen met voegen, vanochtend was vanwege bezoek geen optie. Op mijn gemak eerst het één en ander afgeplakt. Zoals dit stopcontact waar spanning op staat.



Nu is het voegsel niet zo nat dat het erin gaat lopen maar ik wil het ding gewoon schoon houden. Achteraf even met een natte spons afnemen is dan weer géén optie.

Dat wandje als eerste gevoegd.



Daarna de lange wand.



En het korte stukje naar de radiateur toe.



Met het overgebleven voegsel alvast een stuk van dit penant gedaan.



Morgen weer verder voegen. :cool:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #91
Het filmpje op Youtube plaatsen, dan gaat het veel sneller. :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #92
Leuk filmpje, maar inderdaad het downloaden duurt wel heel lang voor die 250Mb
Zeker 3 minuten

In die zelfde tijd heb ik 3 afleveringen van Game of Thrones gedownload. :mrgreen:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #93
Ik heb de link verwijderd. Hij begint namelijk zonder dat je dit doorhebt 230Mb te downloaden. Zoals Jan zegt kan je het beter op youtube zetten.
 

Nick wood

  • #94
Tja, ik had van te voren gezegd dat het traag zou zijn. Overigens prima dat je het hebt weggehaald. Ik heb geen YouTube account en dat ga ik ook niet aanmaken, voor de mensen die daadwerkelijk in 3D-printers geïnteresseerd zijn is er genoeg op YouTube te vinden. :cool:

Enfin, het weer wordt beter en vanochtend hadden we weer een huis vol mensen. Ontzettend gezellig maar de badkamer schiet daardoor niet echt op.

Na één wandje gevoegd te hebben kwam ik tot de conclusie dat ik niet genoeg voegsel heb voor de hele badkamer.



Dus ja, ik wil niet op ander voegsel overstappen vanwege eventueel kleurverschil. Het oude liedje, 70km rijden voor een zak voegsel.....

Wat dan weer wel positief was is dat vandaag mijn waterontharder is binnen gekomen! :D



Het is er 1 geworden met een aparte voorraadbak voor het zout (75kg) en een inhoud van 20 liter. Dat moet 6 kubike-meter water per uur kunnen leveren wat zelfs met onze B&B voldoende moet zijn.

@Ronnie:

Ontzettend bedankt voor de linken die je mij gegeven hebt, dat heeft beslist veel geholpen. Op de eerste plaats om te begrijpen hoe die waterontharders werken en op de tweede plaats om er 1 te kiezen die aan de behoefte voldoet.

Wat technische details:

De hardheid van het water wordt hier in graden-f uitgedrukt (de f staat voor Frankrijk, de Dh is Duitse hardheid), overigens komen de meet-methoden volledig overeen. De hardheid in de ze regio is tussen de 25 en 35 Dh (graden f).
Ik heb er één gekozen met een dubbel systeem zodat er altijd zacht water beschikbaar is, ook tijdens het re-genereren.
Daarbij is het een volumetrisch systeem, dat betekent dat hij gaat re-genereren na een bepaalde hoeveelheid water. In ons hoogseizoen zou dat neerkomen op 1x per 6 dagen wat ideaal is. Hebben we geen gasten dan kan ik de hoeveelheid water anders programmeren zodat het toch elke 6 dagen gebeurt. Het re-generatie proces kan natuurlijk ook handmatig gestart worden.

Dus vanmiddag bij de bewuste bouwmarkt 100kg zout meegenomen, 75kg voor de eerste lading en alvast 25kg om bij te vullen. Dat zout was € 6,20 per zak van 25kg wat ik nergens anders goedkoper heb gevonden.

Nu eerst de badkamer klaar zien te krijgen en dan de waterontharder installeren. :cool:

Daar zal ik dan een apart topic over maken.
 

Nick wood

  • #95
Vandaag de douche ruimte verder gevoegd.



Inclusief het andere wandje met het kopschot.



Na de kwalificatie van de Formule-1 had ik nog een uurtje en ik ben alvast de eerste plank in de nis pas gaan maken.



Het past nog niet helemaal goed maar daar ga ik morgen mee verder. Dit is in ieder geval het idee wat het moet gaan worden.
 

Nick wood

  • #96
Vanochtend de schuine wand gevoegd.



Na de lunch de eerste "plank" goed passend gemaakt en omdat er een opstaande rand op komt in de vorm van het U-profiel heb ik 3 kleine gaatjes in de tegel geboord om het water weg te laten lopen.



Jazeker, de tegel loopt af naar de voorkant.



Morgen alle voegen nog eens nalopen om te zien of er stukjes zijn waar niet genoeg voegsel inzit. Dan maar beginnen aan het plaatsen van de plint. Oh ja, de 2e tegel op maat maken die in de nis moet komen, welke als 2e plank dient, installeren. :cool:
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #97
Nick wood schreef:
@Ronny:

Ontzettend bedankt voor de linken die je mij gegeven hebt, dat heeft beslist veel geholpen. Op de eerste plaats om te begrijpen hoe die waterontharders werken en op de tweede plaats om er 1 te kiezen die aan de behoefte voldoet...
Daar zal ik dan een apart topic over maken.
Graag gedaan!
Wij zelf hebben een hardheid van ca. 9,5dH.
Dat is op zich niet extreem hard maar we merken het verschil zeker, en hebben geen spijt van de aankoop.
Nu zijn we aan het uitzoeken wat nu de beste resthardheid is.
Een tijdje 3dH geprobeerd, en nu hebben we dit toch weer aangepast naar 1,5dH.

Succes ermee, zeker bij jullie zal dat veel uitmaken.
 

Nick wood

  • #98
@Ronny:

Ik ben er zeker van dat we er heel veel voordeel van zullen hebben. Ik zal buiten de installatie ook de bevindingen op het forum plaatsen.

Wel, de nis is af!





De vakken zijn hoog genoeg voor zo'n familie-fles shampoo ofzo, laat je niet misleiden door het groothoek effect van dit goedkope cameraatje, de vakken zijn allemaal even hoog.

Vanmiddag de plint gaan voorbereiden, op maat maken, verstekken eraan slijpen met het diamantblad op mijn slijptol en doorvoeren maken voor de verwarming.

In die volgorde laat ik je 3 foto's zien.







Ook weer zoiets wat niet moeilijk is maar wel veel tijd kost om het netjes te krijgen.
 

Nick wood

  • #99
De dagelijkse update.

Voor de rest van de hoeken die de plint maakt de zaak in verstek gezaagd en gelijmd.







Daarna de Rubson siliconen kit maar eens gepakt, ik moet toch wachten met voegen van de plint tot morgen.

Deze kit gebruik ik.



En de eerste kit-voeg is een feit.



Meteen ook langs het plafond van de lange muur en de staande voeg in de hoek gedaan.



Detail in de hoek, omdat de kit nog nat is en de flitser erin reflecteert lijkt het veel lichter van kleur dan het eigenlijk is. De kleur komt zeer goed overeen met de kleur van de voegen en daar ben ik erg blij mee.



Ik nader nu echt het einde van dit project maar er moet nog wel het één en ander gedaan worden. Enfin, morgen weer verder. :cool:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #100
Ik zie op de foto's, dat er nog wat tegellijm door de voegen komen op de vloer.
Die moet je uitkrabben en opnieuw voegen.
Anders heb je straks lekkages.
En het ziet er ook niet uit natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu