Isoleren stalen glasprofielen

Rutger81

  • #1
Hallo,

Ik ben inmiddels enkele jaren een boerderij aan het verbouwen uit 1750. Aangezien de schuur nu aan de beurt is en hier een glazen pui van 3,75*3,50 gepland is heb ik een vraag over stalen glasprofielen en koudebruggen.

Ik weet dat hout en kant en klare geïsoleerde profielen het beste zijn om koudebruggen te voorkomen. Gezien de kosten is er echter gekozen voor een ongeïsoleerd stalen glasprofiel van 5*7. De pui kent een minimale verdeling wat betreft glasvlakken. Er komt HR++ glas in.

Mijn vraag is als volgt. Heeft het zin om de profielen, na constructie, te isoleren met een goede kwaliteit purschuim? Dit zou ik kunnen doen door achter de glaslatten om de 40cm boringen te doen en zo alle profielen met pur van binnen vol te spuiten.

Ik snap dat ik dan nog steeds een koudebrug heb ter dikte van het staal (3mm)

IK hoor graag jullie reacties!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijkt mij van niet. Niet zeker, maar ik denk, dan zou het probleem met aluminium kozijnen sneller zijn opgelost. Misschien een ander.
In Zoetermeer is een bureau dat daar veel van weet. Zoetermeer dacht ik.

Daarbij als je PUR in buizen gaat schuimen vormt er zich snel aan de onder-en bovenzijde van de PUR een dichte laag omdat daar vocht is om de PUR te laten reageren. De rest kan een holle ruimte ontstaan omdat door gebrek aan vocht geen reactie kan plaats vinden. Ik heb wel eens gehoord om dan de wanden van het profiel vochtig te maken en dan die PUR er in spuiten. Twee componenten kan natuurlijk wel.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Is het qwa kosten dan niet logischer om kunststof of hout te kiezen? Beetje zonde om zoveel geld uit te geven aan HR++ glas terwijl je een stuk staal van buiten naar binnen laat lopen.

Op het staal ga je condens krijgen. Denk dat het schuim daar niet of nauwelijks tegen helpt.
 

Bernhard

  • #4
Je zegt dat je het snapt en toch gebruik je ongeïsoleerde stalen profielen.
Het naisoleren zal niet het gewenste resultaat opleveren. Op de profielen zal de condens vanaf druipen. Kunststofprofielen zijn er ook met een alu-look. Jouw oplossing met stalen profielen en HR++-glas vergelijk ik met dat je een persoon die slecht ter been is een paar sportschoenen cadeau geeft. Het vergelijk is misschien slecht gekozen maar van je idee om ongeïsoleerde profielen te gebruiken krijg ik nu al de rillingen. Ik zou voor een andere oplossing kiezen dan maar iets duurder maar ook duurzamer. Ik hou meer van denksporten vandaar mijn vergelijk. Oh ja de boerderij bestaat al van 1750 zorg dat ie nog veel langer meegaat.
Succes met je verbouwing. mvgr Bernhard
 

Pirke

  • #5
Sterker nog: Zorg dat iets uit 1750 geen lelijk gedrocht wordt. Dus ook geen kunststof, maar alleen hout. Dat ben je mijn inziens alle cultuur liefhebbende nederlanders verplicht als je zo een oud pand koopt. Raar misschien, maar zo denk ik (en met mij vele) erover.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu