Stalen profiel isoleren

Klusserik-2019

  • #1
Goedendag allen,

Deze winter heb ik mijn zolder geïsoleerd. Tot mijn verbazing lag er alsnog weinig tot geen sneeuw op, helaas.

Tijdens het isoleren heb ik mijn isolatiemateriaal en folie tegen een bestaande stalen profiel geplaatst. De stalen profiel is door de vorige eigenaar geplaatst voor een aanbouw.
Het profiel vond ik toen al koud aanvoelen.

Vandaag ben ik op het dak geweest voor inspectie, en wat ik al dacht. Het stalen profiel is het probleem voor het smeltende sneeuw. Het profiel is binnenhuis niet/nauwelijks geisoleeerd en ligt aan de buitenkant van het dak. Zie de foto.

Wat zal ik doen? Van binnenuit, alle plafonds eruit en stalen profiel bekleden, van buitenaf of een ander idee.?







 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je hebt bij het isoleren de fout gemaakt om deze koudebrug niet in te pakken.

Een dak van binnenuit isoleren vraagt veel deskundigheid. Ik denk dat je zelfs nog geluk hebt gehad dat er geen condens ontstaat op plaatsen waar deze schade aan kan richten...

Aan de buitenzijde kun je aan de balk niets doen, of je moet het hele dak (nogmaals) isoleren. Dus inpakken aan de binnenzijde, met stroken pir-plaat.
 

Klusserik-2019

  • #3
Dank voor reactie.
Het is zo dat ik het isolatie boven die stalenn profiel heb aangebracht, op de zolder. Ik heb er toen ook een forum item voor aangemaakt: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/isolatie-dak-dampremmende-folie-aansluiting.115452/
Het profiel is verwerkt in de verdiepingsvloer tussen eerste verdieping en zolder. Ver weg in de hoek zie ik die rode profiel liggen.
Tijdens aanbrengen van de isolatie was het niet mogelijk om dat profiel aan te pakken omdat het ook geen onderdeel van de zolder is.

Wat is je advies om het aan te pakken? Van binnenuit, alle plafonds eruit :)?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu