Isoleren overstekend dak bij voordeur

bak

  • #1
Hallo allemaal,

Bij ons steekt het dak bij de voordeur over zodat er een overkapping is. De ruimte boven de overkapping is onderdeel van een inloopkast / extra ruimte. Ik heb hieronder een schets geplaatst waarmee het hopelijk duidelijk wordt hoe de constructie nu is. Het huis is in 1982(?) gebouwd. Er is op de overkapping helemaal geen isolatie aangebracht.

Ik wil glaswol aan gaan brengen voor een beter isolatie en het underlayment door gaan leggen zodat de hele vloer bedekt is. In de onderste afbeelding heb ik geprobeerd weer te geven wat ik van plan ben.

Ik heb de volgdende vraag. Ik heb nu bedacht om een dampopen folie tussen de balken te leggen en daarop het glaswol te leggen. En de boel af te sluiten met een dampremmende folie. Maar ga ik zo het hout niet te veel opsluiten? De schroten van de overkapping zijn met hoogglans geverfd. Dat zal wel redelijk damp dicht zijn. Met een dampremmende folie aan de bovenkant vraag ik me af of het vocht nog wel weg kan. Zijn er betere manieren om dit te doen?

Al vast bedankt voor het meedenken!

bestaande situatie.pngmet glaswolisolatie.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dampopen folie is niet nodig. Op de tekening ligt die folie maakbaar maar heb je al een idee hoe je de kopsekanten van die U gaat maken.
Wat is een dampwerende folie. Voor dit soort zaken wordt een Mu waarde van het materiaal gebruikt.
Om een idee te krijgen hoe het zit gebruik ik een dampdichte folie en het materiaal heeft een Mu waarde van 100.000. Standaard is die folie 0,2mm dik
 

bak

  • #3
Dampwerende folie is een typo van mij. Ik bedoel dampremmende folie. Ik heb Miofol 125 S liggen.

Op de tekening is het niet te zien. Maar het is een hoek die uitsteekt (Huis is soort van L vorm). Een kopse kant wordt gevormd door een buitenmuur (die haaks op de getekende muur staat). De andere kopse kant wordt gevormd door een houten balk.
 

Charel

  • #4
Inderdaad, die dampopen folie heeft daar geen enkele zin.
De dampremmende folie boven de isolatie daarentegen wel.
Ik ga er dan wel van uit dat die kastruimte bij het beschermde binnenvolume van de woning hoort en dat de dakhelling geisoleerd is en eveneens van een dampscherm is voorzien.
Ideaal zou dan zowel de isolatie als het dampscherm van het dak moeten aansluiten bij de isolatie en het dampscherm van die oversteek.
 

bak

  • #5
Dan ga ik de dampopenfolie weglaten. Scheelt weer werk.

De kastruimte hoort inderdaad bij het beschermde binnenvolume. Het is ook gewoon toegangelijk door in een deur in een van de slaapkamers. Ik noem het "kastruimte" maar het is eigenlijk best nog een redelijke ruimte van zo'n 7x2 meter. Van de 7 meter vloer bestaat zo'n 3 meter uit het afdak en de andere 4 uit de betonnen verdiepingsvloer.

De dakhelling heeft maar 3cm eps isolatie maar de kastruimte is eigenlijk altijd warmer dan buiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu