Isoleren knieschotten op dakbeschot

Charel

  • #21
Misschien stel ik het me verkeerd voor maar zoals ik het nu zie was de gehele dakhelling aan de binnenzijde geisoleerd en van dampscherm voorzien zoals het hoort en was indertijd enkel de dakhelling achter het kniebeschot niet geisoleerd. En dan was het logisch en ook onvermijdelijk dat daar condensatie optrad.
In dat geval moet je enkel dat stuk dak achter het knieschot op dezelfde manier met isolatie en dampscherm afwerken zoals de rest van het dak.
 

wotan

  • #22
@Edwinnn Zelf doen is geen probleem, het probleem is dat ik in een korte tijd papa word dus tijd hebben voor zo'n klus heb ik niet echt.

Enige andere oplossing(en) misschien die ik in korte tijd kan doen? door alleen PIR platen er op te leggen en de randem dicht te purren onstaat er natuurlijk nogsteeds condens/vocht tussen de underlayment en PIR? of niet?
 

wotan

  • #23
@Charel Nee hoor, helemaal geen verkeerde aanname, situatie is exact hoe je het omschrijft. Enige probleem is dat ik de oplossing al heb geprobeerd die je nu aankaart, wol er op, dampwerend folie er overheen en gipsplaat er op zorgde ervoor de het wol zeiknat werd en de spullen die er onder stonden beschimmeld waren (gelukkig alleen maar hout).

alles heb ik er nu weer uitgehaald en met heaters heb ik alles droog geblazen (we slapen op zolder), alles heb ik schimmelvrij gemaakt alleen blijven er op sommige stukken natte plekken zich voordoen als het heeft geregend. vooral op de onderste underlayment platen (zie foto eerder gepost)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu