Isoleren grote holle ruimte

Ribruijn

 • #1
Situatie: mijn jaren 50 woning is aan de voorzijde begin jaren '80 bijna een meter uitgebouwd. Boven de uitbouw zit een schuin dak met pannen welke net iets onder het kozijn op de 1e verdieping weer aansluit. Het huis heeft houten vloeren. Voor zover ik kan zien ligt er ter isolatie alleen een glaswolmat op de bodem van de uitbouw tussen de balken (dus op het plafond van de woonkamer ter plaatse van de uitbouw. Ik weet dit, omdat we hier 3 spotjes hebben ingebouwd.

Eigenlijk praten we hier dus over een flinke holle 3-hoekige ruimte welke op het westen ligt, en het tocht enorm over ons plafond in de woonkamer, goed te merken als je de meterkast naast de voordeur openzet... Ik zou dit wel eens willen isoleren maar toen vroeg ik me opeens af of ik deze ruimte ook volledig zou kunnen vullen met de welbekende piepschuim vlokken welke ook bij mij in de kruipruimte liggen? Om eerlijk te zijn was dat ook mijn eerste idee, maar vroeg me toen af of ik dan geen vochtprobleem ga creëren.... Ik zal eens kijken of ik de oude bouwtekeningen van de vorige eigenaar nog heb en eens een foto maken van de constructie.

Update:

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ribruijn

  • #2
  Niemand een idee en/of suggestie?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Als het nu erg tocht, krijg je niet snel een vochtprobleem. Daarentegen heeft een isolatie waar de wind door waait hier weinig zin.

  Maar als deze ruimte zo slecht gebouwd is, vraag ik me af hoe het met de rest van het huis zit. Als je plannen hebt om je huis (in de toekomst) energiezuinig te maken, is dan misschien dit probleem heel anders op te lossen.
   

  Ribruijn

  • #4
  Rest van het huis is al aangepakt de laatste 7 jaar (sinds ik hier woon). Dit is het allerlaatste stukje, en ik ga het binnenkort vanaf de 1e verdieping openen (eerst radiatoren verwijderen). Geen idee wat ik aantref, heb dus alleen de bouwtekeningen. Maar dat het tocht, is dus een zekerheid!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu