Isoleren buiten muur (aan de buitenkant!)

Mark1977

  • #1
In mijn woning uit 1960 bestaat de voor-en achtergevel uit kozijn (zonder baksteen).
Zowel op de begane grond als op de 1e verdieping is dubbel (++) glas geplaatst. Echter is op de 1e verdieping de ruimte onder de glazen nog geen isolatie aangebracht. Op dit moment bestaat dit uit (van binnen gezien)
1. tuff steen muurtje (84 cm hoog)
2. lucht
3. tuff steen muurtje (84 cm hoog)
4 lucht
5. glazen plaat (ondoorzichtig glas, geplaatst in een kozijn met glaslatten)

Graag wil ik de ondoorzichtige glazen plaat vervangen door Red Cedar hout en meteen van de mogelijkheid gebruik maken om (goed) te isoleren.

Hoe en waar moet nu damp open en/of dampdichte folie worden geplaatst, welk isolatie materiaal, moet er nog een luchtspouw blijven, etc, etc..

Graag wil ik deze klus zelf uitvoeren en netjes afwerken, dus graag jullie tips over de te nemen stappen met isolatie en daarnaast zijn tips over het afwerken van red cedar welkom, zoals in het kozijn plaatsen of erop...

alvast dank!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vreemd de buitenste laag dampdicht. De ruimte tussen de tufsteen en het glas wordt deze goed geventileerd.
Isolatie aan de buitenkant is een oplossing. Je moet wel onderzoeken hoe het zit met de ruimte tussen de tufsteen muurtjes. De lucht moet daar stilstaan.
 

Mark1977

  • #3
Bedankt voor je input,

Zelf heb ik nu een-en-ander aangepast, maar wil in het voorjaar de klus echt (goed) uitvoeren. Heb alle randen (tussen kozijn en buitenste tufsteen) met purschuim gevuld.

Na deze actie zal het dus echt een luchtdichte spouw te zijn (tussen de 2 tuffsteen muurtjes in).

Mijn idee is damfolie op de buitenste laag tufsteen, zodat het dicht naar binnen is, daarna flinke laag isolatie en hierna weer dampfolie (om te zorgen dat eventueel vocht naar buiten kan, maar niet naar binnen) en dan aftimmeren met red cedar.

Is dit wat om uit te voeren, of zijn er betere alternatieven...?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De folie op de tufsteen is zinloos tenzij er gaten in de muur zitten. Lucht gaat van warm naar koud dus van binnen naar buiten. De buitenste folie zorgt ervoor als er toch water of stuif sneeuw voorbij de ceder komt de isolatie droog blijft. Zorg voor wat ventialtie tussen de ceder en de isolatie materiaal.
 

Mark1977

  • #5
Bedankt!

Hier ga ik mee aan de slag...

klopt het dat dampfolie zo prijzig is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu