Isoleren betonnen vloer

Rheus51

 • #1
Ik ben al een eind gevorderd met mijn slaapkamer in de deel van de boerderij. De binnenmuren staan, de balkenplafond gelegd etc.
Nu begin ik volgende week aan mijn vloer.
De huidige vloer is een betonnen vloer die direct op het zand is gestort.
Dus trekt in de winter lekker koud door...
Ik wil deze vloer 5 cm verhogen met balken (raamwerk) en voorzien van underlaymentvloerplaten. Daarop brengt ik voor de geluidsisolatie en voor het uitvlakken de groene platen op. Daarop komen dan de oud eiken houtenvloerdelen.
Mijn vraag is waar moet ik de dampdichtefolie aanbrengen ??
Direct op de betonnenvloer of op de underlaymentplaten ??

mvgr
Rene
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Nog afgezien van de vraag waar en waarom het dampscherm er moet komen; mis ik in de hele opbouw de warmte-isolatie. Of zijn de groene platen daarvoor (mede) bestemd?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Eerst de dampdichte folie op de betonvloer en dan de rest, onder de balkjes strooken rubber leggen vermindert het contactgeluid, de balken niet schroeven maar los leggen.
  Gebuik een dikke folie i.v.m. doordrukken.
  Tussen de balkjes kunt u eventueel extra isolatie aanbrengen.
   

  Rheus51

  • #4
  Er komt inderdaad tussen het raamwerk van de balken warmteisolatie van min 5 cm dik.
  mvgr
  Rene
   

  Rheus51

  • #5
  Beste Jan.....Nog een vraagje.. waarom adviseer je om de balken los te leggen ? Ik wilde de balken in een raamwerk op de betonnenvloer met slagpluggen vastmaken.. met daaronder dus de dampwerende folie...?
  mvgr
  Rene
   

  Fiesiekus

  • #6
  DAmpdichte folie als eerste op de betonvloer leggen. Ik zou de balken niet vastschroeven, dan maak je weer gaten in de folie. En ik denk dat die balkjes als de platen 1-maal erop geschroefd zitten, toch niet meer om kunnen vallen of verschuiven. Heb je ook nog wat flexibiliteit qua uitzetten/krimpen, samen met de underlaymentplaten.

  Suc6
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Juist.

  Daar komt bij dat met schroeven weer contactgeluid ontstaat wat met de rubber strips niet gebeurt.
  Voor het rubber kunt u trouwens EPDM gebruiken, dat is een rubberen dakbedekking, vaak wel als afvalstukken voor een zacht prijs je koop bij een dakdakkersbedrijf.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu