Isolatie schuindak

MdeG

 • #1
Advies gezocht!

Ik ben bezig het dak van onze jaren 30 woning te isoleren. Het dak loopt vanaf de nok tot aan de eerste verdieping waar de slaapkamers zijn.
Het dak op zolder wil ik voorlopig (nog) niet isoleren vanwege tijdgebrek, eerst wil ik de slaapkamers graag isoleren.

De huidige situatie is als volgt:
het dak bestaat uit pannen, gelegd op uiteraard panlatten waaronder verticale latten. Laatstgenoemde noemt men geloof ik 'tengellatten'?
Op de eerste foto hieronder de situatie.

Dit dak loopt door naar de vloer van de eerste verdieping. één wand op elke slaapkamer op de 1e verdieping is dus schuin.
De kamer waar ik mee wil starten heeft een dakkapel met aan beide zijden een inbouwkast, zie wederom foto's.

Mijn vragen:
- Fungeren de latten die in het zicht zijn als onderdak/ is dit voldoende als onderdak? Ik voel her en der namelijk de wind door de constructie komen.

Ik wil de isolatie doen met steenwol op een afstand van +/- 2cm van de tengellatten. De steenwol komt hierbij tussen de gordingen met een extra regelwerk ter ondersteuning.
Daarover komt een dampwerend folie (aan de warme zijde).
- waar start en eindig ik met de folie in het voorbeeld van de inbouwkasten? Kit en niet ik dit folie op de muurplaten (indien mogelijk) en laat ik het folie doorlopen tot aan het plafond?
Of moet dat folie op één of andere manier doorlopen vanaf de muurplaat tot aan de nok?

Alvast ontzettend bedankt voor de feedback, is hard nodig!

Groet,

IMG_2982.jpg
IMG_2984.jpg
IMG_2985.jpg


IMG_2985.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Nee dit is geen onderdak. Een onderdak is waterdicht en dampopen zorgt ervoor als er toch water voorbij de pannen kan komen, door breuk of stuifsneeuw, dit in de dakgoot loopt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu