Isolatie onder elektrische vloerverwarming - iets dunners

SaskiaW

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb hierover al wel wat kunnen lezen op dit forum, maar het antwoord wat ik zoek nog niet gevonden.

In de nieuwe keuken willen wij elektrische vloerverwarming matten leggen. Deze zijn 0,4 cm dik. Hierop komt nog een dun laagje egaline tbv de pvc die erop geplakt wordt. Dit is totaal (incl pvc) 1,1 cm. Dit zou qua hoogte goed kunnen, maar eigenlijk wil ik ook nog isolatieplaten eronder. Deze zijn er vanaf 0,6 cm. Totaal 1,7 cm zou te hoog worden omdat de vloer moet aansluiten aan een andere vloer.

Is er ook iets anders (dunners) te gebruiken als isolatie? Er komt een laagje egaline over om de vloerverwarming op te vullen en daarop dus nog de egaline en pvc.

Ik hoor graag ervaringen!

Groetjes Saskia
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Mijn gevoel niets aan doen. Als alleen de kou van de vloer moet en niet hoeft te verwarmen. Mooi zou zijn als je het overschot aan zelf opgewekte stroom daar ik kwijt zou kunnen.
   

  SaskiaW

  • #3
  Inderdaad hoeft alleen de kou van de vloer. De vloer ligt alleen in een stukje uitbouw waarin eerst de schuur zat. Er zit dus geen kruipruimte onder. Zou zo'n isolatie rol iets doen? Of kan dat niet?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Misschien dat een ander je meer kan vertellen over een dun laagje egaline. Daar moet je over kunnen lopen enz enz.. Hoe sterk kan dat zijn.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Is die vloer nu helemaal niet geisoleerd? Dan gaat die vloerverwarming veel stroom verbruiken.
   

  SaskiaW

  • #6
  Ja dat klopt! Daarom willen we ook iets van isolatie eronder. Anders zijn we de buitenlucht aan het verwarmen.

  Het is trouwens wel als bijverwarming en niet als hoofdverwarming
   

  Marcn88

  • #7
  Ook als bijverwarming gaat dit een grote stroomvreter worden u gaat immers proberen een betonpakket van ongeveer een cm of 8 aan de bovenkant behaaglijk te laten aanvoelen oftewel u zult het hele betonpakket gaan staan opwarmen met alle verliezen naar beneden.
  Beter zal het zijn om de vloer opnieuw op te bouwen met een fatsoenlijke isolatielaag, ik zou op dat moment er ook voor kiezen om de vloerverwarming als hoofdverwarming aan te leggen hoh 10 cm en dan een watergedragen systeem
   

  SaskiaW

  • #8
  Inmiddels zijn we erover uit dat we de zandcementen vloer eruit gaan halen waardoor we veel meer ruimte in de hoogte hebben. We kunnen nu fatsoenlijke isolatie neerleggen. Dat lijkt me sowieso het beste. Heeft iemand tips voor de beste isolatie? Ik dacht aan een isolatierol met daar bovenop minimaal 1 cm dikke isolatieplaten.

  Of zijn er nog betere alternatieven? Ik heb nu echt een paar cm over dus alle tips zijn welkom
   

  Lange Herman

  • #9
  Haal je alleen de dekvloer weg?
  Of alles tot op het zand?

  In het laatste geval zou ik meer aan min 10 cm druk vaste pir denken.

  In het eerste geval kun je misschien de onderkant van de betonvloer van uit de kruipruimte isoleren.

  1 cm isolatie is natuurlijk beter dan geen isolatie, maar 1 cm mag eigenlijk geen naam hebben.

  Gebruik so wie so een product dat geschikt is voor de vloer, drukvast dus.
   

  SaskiaW

  • #10
  Als het goed is ligt er onder het zandcement beton. Dat beton ligt dan op het zand. Ik heb nu 1,6 cm isolatieplaten gevonden. Dat is misschien niet fantastisch maar wel veel beter dan niks. Het is drukvast. Speciaal voor onder elektrische vloerverwarming. Daarnaast zal de verwarming als bijverwarming dienen en zeker niet de hele dag aan staan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu