Isolatie Cv leidingen kruipruimte

Vliegvaak

  • #1
Voor een deel van mijn appartement zijn de cv leidingen vervangen voor flexibele cv leidingen (geïsoleerd). Nou kwam ik er achter dat deze over de grond van de kruipruimte lopen en dan omhoog naar de verwarmingen in de woonkamer. Heeft het zin om deze nog meer te isoleren? Zo ja, waarmee kan dit het beste uitgevoerd worden?

 

JeffreyD94

  • #2
Als het al geïsoleerd is zal ik dit zo laten.
De bedoeling van isolatie van leidingwerk is puur om warmteverlies van punt a naar punt b te verminderen, zodat de warmte benut word daar waar het nodig is. Het verschil tussen geen isolatie en wel isolatie is groter dan van isolatie het nog dikker te willen inpakken. Zeker korte stukken nog meer isoleren zal zo alleen maar zijn doel voorbij schieten.
 

Vliegvaak

  • #3
Eerste stuk zijn 2 buizen van ongeveer 10 meter vanaf de cv in de kruipruimte. Deze worden vervolgens gesplitst, Links dan nog 3 meter en rechts 8.

Dacht zelf deze in te pakken met 8cm glaswol en deze dan met aluminium tape vast te zetten. Heb nog wat platen van eps liggen, om die er dan onder te leggen zodat het niet in de grond ligt.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Lijkt me dat recent aangeschafte leidingen inclusief isolatie goed aan de normen voldoen en voldoende geïsoleerd zijn mits juist toegepast.

Ik kan me in jouw situatie echter voorstellen dat de grond, zeker als het vochtig is, sneller warmte uit je leiding onttrekt dan de lucht. De eerst volgende keer dat je de kelder in gaat de EPS plaat onder de leiding leggen lijkt me wel een aardig idee.

Zal iets verbetering geven, en je stopt er geen kosten en nagenoeg geen tijd in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu