Cv leiding naar schuur / isolatie etc

Kwomkwommr

 • #1
Hoi,

Wist niet exact welke rubriek het handigst zou zijn voor mijn vragen.

Ik heb sinds een tijdje mijn enkelsteens schuur geisoleerd op de volgende wijze:

Muur - 2cm balken om de 30cm, vervolgens hier bubbelfolie met aluminium folie op geniet, getaped met alufolietape. Daarna heb ik 3cm EPS platen erop gemonteerd / verlijmd op elkaar voor een seal. En daarna 2cm OBS platen er tegen aan geschroeft.

Mijn idee was om deze ruimte te verwarmen met een kleine verwarming zodat mn gereedschap niet roest en ik geen koude vingers krijg :)

Wat ik al vaker las op internet was dat je een grote avoerbuis van bijvoorbeeld 10cm pakt en hier om de 30cm een gat in boort en vol te purren.

Ik wil hier houten rondjes voor maken welke 3 gaten hebben, aanvoer, afvoer en een klein gat voor een UTP kabel (Als ik toch bezig ben :) 30m Cat 6 voor gekocht)

1:
Nu vraag ik mij af wat ik nodig heb voor een klein schuurtje van 3.5m bij 3m. Ik heb op marktplaats een radiator van 100x60 op het oog. En deze wou ik dan redelijk hoog ophangen zodat ik de ruimte optimaal kan benutten.. is dat handig ? Evt als ik bezig ben in de ruimte of bezig ga wil ik best dat het goed warm kan worden daar en met een minimum van 10 tot 15 graden als ik hem gemiddeled instel.

2:
Welke afmeting flexibele leiding moet ik gebruiken ? Moet ik als de verwarming die ik ergens vandaan trek 22mm buizen accepteerd ook percee een aanvoer/afvoer van die afmeting hebben ?

3:
En nog een vraag! Er zitten ventilatie gaten in de stenen enkelsteens muur boven en onder, van circa 30cm in totaal en een soort sleuven van een cm breed. Wel heb ik hier roosters voorgeplaatst zodat niet jan en alle man aan insecten binnen in mijn muren kan komen. Maar moet ik deze nog dichten deels bijvoorbeeld? Ik heb rondom deze ruimtes wel rekening gehouden dat er vocht tegen het folie aan kan komen. Maar moet ik hier aan de buitenkant ook nog iets mee doen roosters plaatsen of iets?

Meer info:
* De schuur staat circa 5m van mijn huis af
* Het plafond is geisoleerd aan de binnenzijde, weet dat het beter is om het dak van het schuurtje te laten isoleren.. maar het is mij geen duizenden euro's waard :)
* De muren waren / zijn niet nat voor ik begon met isoleren.
* Er ligt een betonnen fundering in de schuur, volgens mij met zon ijzeren rek in de fundering.
* Ik ga de buis met leidingen op circa 80cmm diep onder de grond door de tuin leggen, aangezien de vorst grens van 60cm.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  En wat gebeurd er bij 10 graden vorst in de schuur denkt u.
  Precies dan bevriest de radiator omdat de temperatuur binnen in huis veel trager zakt dan in de schuur.

  Gevolg dat de radiator de temperatuur in de schuur niet boven het vriespunt kan houden.

  Met een tweede thermostaat wordt het dan binnen in huis weer te warm.

  Zomaar even een radiator in een schuur hangen is vaak niet de beste oplossing.

  Hoeveel tijd per week moet het er warm zijn, dan is mogelijke een elektrische heater veel makkelijker en kan niet bevriezen en werk onafhankelijk van de huis temperatuur.

  Vr Gr en succes ermee
   

  Kwomkwommr

  • #3
  Het is toch ook niet lukraak een verwarming ophangen in een schuur zonder isolatie ?

  Er zit circa 6cm aan isolatie tussen de muren en plafond is dat niet genoeg om de ergste kou buiten te houden? Ook met -10 als je een bron van hitte hebt eens in de zoveel tijd aanslaat?

  Ik sta eigenlijk iedere avond wel in de schuur om met wat dingen te prutsen. Mijn idee was in iedergeval niet om de verwarming uit te draaien als ik het vertrek weer verlaat.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu