Isolatie binnenzijde plat bitumendak

Charel

  • #21
Bedankt voor het compliment over de mooie zinnen :lol:
Die 30 € per jaar is uit eigen ervaring van zo'n 11 jaar geleden met systeem D en vermogen van 19 Watt.
Met de huidige energieprijzen zal dat ondertussen wellicht eerder 50 € zijn.
Met het gegeven van overwegend 19 Wh verbruik per uur kan je het zelf ook uitrekenen als je wilt.
Wat die ventilator van de badkamer betreft; ik heb die zelf niet in gebruik maar als je weet dat die met een vermogen van 1,1 Watt constant kan werken dan is het ook daarmee niet moeilijk om uit te tellen hoeveel het stroomverbruik dan per jaar kan zijn.
En ik verzin die cijfers over het vermogen en dus het verbruik van soortgelijke toestellen niet, dat zijn opgegeven vermogens die je op de betreffende specificaties kunt terugvinden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #22
Nog best lastig om getallen te vinden, zelfs schema's van de fabrikanten is goed zoeken.
Maar een van de bekendere afzuigboxen doet op stand 2 zelfs maar rond de 5 Watt. Stand 1 rond de 3 Watt, stand 3 kan wel oplopen naar 75 Watt, maar daar hoort ie maar kort op te draaien.
Dit is wel in een ideale en nieuwe situatie. Dus schone buizen die perfect liggen en geen vervuiling in de box.
Eigenlijk moet je op vocht en co2 sturen.

We dwalen wel een beetje af, is de vraagsteller nog ergens?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Charel schreef:
Wat die ventilator van de badkamer betreft; ik heb die zelf niet in gebruik maar als je weet dat die met een vermogen van 1,1 Watt constant kan werken dan is het ook daarmee niet moeilijk om uit te tellen hoeveel het stroomverbruik dan per jaar kan zijn.
Ik ben met een wat oud badkamer ventilatortje bezig. 16 W en 95M3/uur. En rond de 70 Db. aan herrie.
Het zou me niet verbazen dat je ook het vermogen de m3 per/uur erbij moet vermelden.
Met vermogen valt niet te spotten. Meer Watt is meer M3. Dus ja met 3 watt.
Dan is er ook nog hoeveel druk kan je aan de lucht geven met die ventilator en dan vermoed ik wil je wat druk hebben zal je ook Watt's nodig hebben.
 

Charel

  • #24
Meer Watt is meer m³ ? Misschien met hetzelfde type motor maar niet met een andere techniek.
Uw oude ventilatortje is zo goed als zeker nog zo'n goedkoop ding met een AC motor terwijl moderne ventilatoren met een EC motor werken die veel zuiniger is en veel geruislozer. Dezelfde motortechniek wordt ook standaard gebruikt bij grotere ventilatie units van systeem D en systeem C.
Je kan de twee niet vergelijken.
Zo kan het ding wat ik bedoel voor een beperkte ruimte zoals een badkamer constant werken op de minimum stand met een geluidsniveau van amper 10 db (geluid van een pc of een mug) en een verbruik van 1,1 kWh/h.
Op die manier wordt ongeveer elk uur de volledige luchtinhoud van een gemiddelde badkamer ververst waarbij vocht geen kans krijgt om ergens te condenseren.
Bij een ouder type van ventilatortje dat je omwille van het geluid en het groter verbruik slechts kortstondig laat draaien krijgt vochtige lucht daarna nog uren en uren de tijd om zich af te zetten (condenseren) tegen één of ander kouder vlak.
Dus, als ik u een goede raad mag geven: doe dat rotventilatortje naar het containerpark en schaf u een modern en veel efficiënter ding aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu