Is dit lekkage? grote vochtplek

Plateau

  • #1
Beste medeklussers,

ik heb pas een woning gekocht en ik trek de vloer open en tot mijn grote verbazing een grote vochtplek en op sommige plekken echt ook nat.

Ik heb nu 2 dagen goed gestookt en door laten ventileren en de plek wordt al zichtbaar kleiner en de natte plekken zijn weg.

Nu hoop ik niet dat het lekkage is, maar ik weet niet goed hoe ik achter de oorzaak kan komen. En ik heb geen zin dat als er straks een nieuwe vloer in ligt dat het daaronder weer nat wordt..

Verder, ik woon op de 3e verdieping en de onderburen hebben nog nooit geklaagd over iets.. Muur achter de vochtplek is ook de muur van de badkamer. Het kleine gat met leidingen is volgens mij de afvoer van het putje van de douche. Bekijk de foto's, en ik hoop dat jullie een idee hebben en het liefst ook een oplossing.. :D


 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Tja, wat denk je zelf ? :shock: Lijkt me toch lekkage. Zijn de rozetten achter de douchekraan goed afgekit. Is vaak een bron van lekkage.
 

Plateau

  • #3
Tja, leek mij lekkage vanaf de badkamer. maar ik dacht meer aan een lek in het voegwerk van de douche. Ik heb ook al de douche ruim een uur aangehad, maar er kwam geen vocht bij.

Dit is dus het probleem. Voordat ik er een nieuwe vloer in leg wil ik weten waar het door komt, maar ik kan geen oorzaak vinden.. Of is een uur lang de douche aanzetten niet genoeg om hier achter te komen?

Verder ga ik sowieso de douchecabine/ruimte opnieuw kitten, zodat ik in ieder geval weet dat dit goed is gebeurd.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Kan je een betere foto maken van dat luikje.

lekkage is vaak iets dat soms na lang spoelen aan de orde komt of niet komt.

dat er een nood luikje gemaakt is in de kamer is ook maar vreemd, zo`n grote plek lijkt meer op waterlekkage of een afvoer die lekt in de smeer vloer.

ik kan zo niets zien evt foto`s van badkamer.

Alleen voeg werk is de lekkage plekken te groot
 

Plateau

  • #5
Ik zal vanavond even wat betere plaatjes schieten. Maar een lek in een leiding lijkt me niet (anders zou het niet opdrogen). En lek in de afvoer kan eventueel wel, maar dan zou ik dat moeten zien bij het open zetten van de douche een uur lang (lijkt me toch).

Naja vanavond meer foto's in ieder geval.

sowieso bedankt voor deze aandacht!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Een warm waterleiding lekt vaak meer als er gedouched word vaak mee gemaakt,

ik ken nog niet zien hoe het inelkander zit soms kan het wel uren duren, of je moet met een bepaalde hoek water tegen aan spuiten, maar laten we eerst de foto`s af wachten.

die plek in de kamer hebben ze open gekapt zo te zien dus kan ook een gewezen lekkage zijn.

en nu dat je de vloer er uit hebt liggen kan deze drogen
 

Plateau

  • #7



Misschien dat deze wat verheldering schaffen. Ik moet zeggen dat het nu toch wel echt aan het opdrogen is, zelfs de naad van het smeervloertje. Het blijft het langst donker bij het luikje.

Daarbij hebben de vorige bewoners hier ook gewoon jarenlang (naar eigen zeggen) gewoond zonder dat ze er last van hadden, ik weet in ieder geval dat dit minimaal een jaar is geweest. Dus een heel groot lek zal het niet zijn. Maar echt goed is het natuurlijk nooit voor je vloer. Ben alleen zo bang dat om het op te lossen de vloer open gehakt moet worden... :(
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Nou als ik die vloer zie hebben hun ook last gehad.

Je moet maar eens gaan testen met de warmwaterleiding om die te laten stromen.
Want op de foto is deze pijp groen en de ommanteling is er af

heb je de vloer in de gang ook al er uit, doe dat maar wel want daar is het ook nat.

evt huur een bouwontvochtiger zodat de vloer echt droog word
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Zit de douchekraan toevallig net boven de pijpjes op de foto ?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Ik zou toch de makelaar ook eens inschakelen, want dit is wel een verborgen gebrek, en dan moet de vorige eigenaar het op laten lossen.
 

Xr8

  • #11
Voordat je nieuwe vloeren ed gaat leggen zou ik de water en cv installatie indien van toepassing af laten persen. Door de druk wat hoger te zetten dan normaal kun je dit op vrij simpele manier uitsluiten, danwel vaststellen. Warmwaterleidingen zoals aangegeven altijd lastig.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu