Inwerking van vocht op stenen

Status
Niet open voor verdere reacties.
In de badkamer van mijn 110 jaar oude huis hebben de muren last van optrekkend vocht. Nu zijn op sommige plekken de baksteentjes wat aan het afbrokkelen, zowel laag bij de grond als wat hoger (1,5 m).

Heeft dit te maken met de ouderdom en de toen gebruikte stenen of komt dit door invloed van vocht?
 
Ja het is inderdaad optrekkend vocht uit de grond.
Het gaat mij er namelijk om of ik de muur 100% moet laten drogen of dat ik na het injecteren van de muur het resterende vocht er gewoon in kan laten zitten en de muur dus direct af kan werken met een waterdicht membraam voor de stuuclaag.
 
Ik zou 'm grondig laten drogen na alle oude lagen verf+stuc verwijderd te hebben. Als je een natte muur isoleert (met wat dan ook) trekt het vocht gewoon verder omhoog en krijg je boven de iso-laag, weer bloemkolen.
 
Er hebben nooit stuuclagen of verf opgezeten. Hiervoor stond er een gipswand voor. Wat betreft bloemkolen en zoutuitslag, dit was niet te zien op de stenen.

Heeft dit vocht dus effect op de conditie van de stenen?
 
Bij huizen van die leeftijd komt dit veel voor, de beste methode is een scheiding aan te brengen in de fundering, dit is specialisten werk.
Impregneren met een vochtwerend middel is een andere optie maar of dit kan met dergelijke natte muren zou ik zo niet weten.
Via een zoekmachine zijn er voldoende bedrijven te vinden die e.e.a. kunnen uitvoeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan