Intergas KK HR28 = stoomboot

TuLiPs

  • #1
In nov. 2008 heb ik een Intergas Kombi Kompakt HR 28 op mijn zolder aan de muur gehangen en die heeft, na een kleine storing in maart 2009 (bij regelen gas/branderdruk), goed gewerkt tot oktober van dit jaar. Toen leek het wel of er in de ketel een stoomboot verstopt zit. Als de ketel aanslaat (vraag thermostaat) en tijdens het moduleren hoor ik het geluid van een scheepstoeter. Dit geluid is niet continu, het stopt na een paar tellen. Ik heb dit gemeld bij de leverancier en die is er bij geweest. Omdat in maart de druk al was afgesteld kon hij niks doen en moest de leverancier (Intergas) er bij komen want het was garantie werk. Volgens de monteur van de leverancier was het een bekend probleem bij dit type ketels en was het een kwestie van een ander gasblok want daar (in) zou het probleem zitten. Intergas is er een weekje later bij geweest en de monteur van Intergas heeft wat aan de ketel zitten rommelen. Heeft diverse onderdelen los gehad en weer vast gemaakt, het e.e.a. doorgemeten en dat was het. Hiermee moest het volgens hem goed zijn want hij had verder niks kunnen vinden. Het probleem is echter niet over, de CV toetert nog steeds dat het een lieve lust is. Weer contact gehad met de leverancier en die zou Intergas weer in stelling brengen maar ik vrees dat dit niet veel op gaat leveren. Mijn vraag is nu of dit probleem herkenbaar is en zo ja, wat is de oorzaak danwel de remedie om er vanaf te komen. :(
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Goed afstellen mbv de juiste apperatuur,, hooguit een half uurtje tot drie kwartier werk met nacontrole inbegrepen :)

en ik werk niet eens bij de betreffende fabrikant ;)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als het goed is heeft de fabrikant dat al eens gedaan, misschien een rotte voordrukregelaar?
De fabrikant had dat eigenlijk ook moeten meten maar goed.
 

TuLiPa

  • #4
Sorry dat ik onder een andere naam aanwezig ben maar mijn inlog account was onbruikbaar (oude email adres was uit de lucht) en kon hem niet reactiveren.
De ketel is in maart 2009 (opnieuw) afgesteld en de waardes zijn goed. Wat wel op valt is dat het geluid aanwezig is als de buiten temperatuur laag (lager) is. Vandaag op de dag geen last maar aan het eind van de middag/begin avond (= lagere buiten temperatuur) gaat de ketel weer toeteren. Strange, very very strange!
The headhunter: de voordrukregelaar is voor mij een nieuw fenomeen. Verklaar nader.
 

Xr8

  • #5
Huisdruk regelaar regelt de hogere aanvoer druk terug naar een voordruk van tussen de 20 en 30 mbar. Dit alleen indien nodig, is afhankelijk van de aangevoerde druk in de woning. Deze druk kan een installateur meten op oa het gasblok van de ketel.

Kan ook best een foutieve afstelling van het gasblok zijn. De ketel stook inmiddels een jaar. Geef de ketel onderhoud en laat het blok goed afstellen. De voordruk kun je dan direct ook laten meten. Is de huisdrukregelaar kapot dan wordt deze door de netwerkbeheerder vervangen.

Dat het niet altijd is komt doordat de ketel moduleerd, het probleem zit dan maar in een klein gebied.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu