Zoneregeling intergas kombikompakt hr28 (2001)

KnarfEirrub

  • #1
Hallo

Zie in de handleiding van een intergas kombikompakt hr28 de mogelijkheid van een zoneregeling staan. Mijn kombikompakt hr28 komt uit 2001, zie niet 1-2-3 de aansluitmogelijkheden op het apparaat. Iemand enig idee of de ketel de zoneregeling ondersteund?

Met vr groet

Frank
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Voor zover mij bekend, ondersteund uw intergas dit niet. Heeft te maken met de branderautomaat die verschilt met toen en nu.
 

KnarfEirrub

  • #3
Ok, jammer (denk ik). Ik heb nog wel een vraag (voor eventueel een nieuwe intergas). Stel ik gebruik de zoneregeling dan is mijn idee om 1 zone met een modulerende thermostaat te regelen (temp bereik tussen 40 & 80 graden) en de andere zone via aan/uit. Is het dan zo in te stellen dat als alleen aan/uit max actief is dat dan max 35 graden wordt geleverd?
(Toelichting: zone 1 betreft radiatoren in ruimte met open haard; zone 2 betreft keuken met vloerverwarming).
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Nee dat kan niet. De ketel kan ingesteld worden op 1 maximale cv temp. Via de thermostaat kraan op de vvw wordt deze vanzelf begrensd.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
KnarfEirrub schreef:
...... om 1 zone met een modulerende thermostaat te regelen (temp bereik tussen 40 & 80 graden) en de andere zone via aan/uit.
Je kunt een CV-ketel niet met een modulerende thermostaat en tegelijk met een aan/uit thermostaat regelen.
Zoneregelingen werken praktisch altijd aan/uit
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
@Degooyer, dit wist ik ook niet maar..... Volgens de handleiding van de intergas kk en hre kan er 1 zoneklep geschakeld worden. De ketel kan dan met een aan/uit thermostaat EN een 2e mod thermostaat geschakeld worden.

Hoe dit precies werkt? Geen idee, heb het nog niet eerder gedaan. Maar staat wel in de beschrijving.
 

KnarfEirrub

  • #7
Het klopt dat je idd de kk via een modulerende thermostaat en een aan/uit kan besturen. Ik had dan ook de hoop dat ik voor ieder van de zones een eigen maximum zou kunnen meegeven. Als dan de modulerende thermostaat actief is dan zou ik een groter bereik willen toestaan dan als alleen de aan/uit actief is. Dit voorkomt evt pendelen als alleen de vloer verwarmd wordt.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik heb zelf een HR28 uit 2001 die wel met 2 zones werkt (en dus 2 aan/uit thermostaten) dus het kan wel, maar hoe het precies is aangesloten zou ik even moeten uitzoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu