Intergas KK HR 28 storing

Jaapvantoor61

  • #1
Ik heb een intergas ketel Kombi Kompact HR 28 rond 4 jaar oud met een ronde Honeywell modulation themostaat. De ketel is pas schoongemaakt. Dus gasdruk ed zijn gemeten en waren voldoende.
Maar eens in de paar dagen geeft hij de volgende storing.
nu als ik de thermostaat hoger zet doet de ketel zijn werk maar als hij bijna de gevraagde temperatuur bereikt schiet hij in zijn beveiliging code 4 knippert. Resetten helpt soms. Zet ik hem uit en een uurtje later weer aan dan doet hij het weer.
Als ik in het installatieboek kijkt moet en naar beneden leest moet het gasblok vervangen worden.
Vraag is dus zou dat kunnen kloppen als recentelijk met schoonnmaken alle waardes voor en na het gasblok gemeten zijn en in orde waren..
 

Marcn88

  • #2
Controleer ontsteekpen/kabel als deze nog door de mantel loopt eruit halen en kijk ff of de bougiedop er wel goed opzit,branderschroeven aandraaien (pakking brander) #ga ervan uit dat deze vervangen is met oh# of dat het wolfraamdek aan het loskomen is van de brander en tot slot afstelling gasblok dit wil wel eens verlopen
 

Jaapvantoor61

  • #3
Ontsteekpen/kabel eruit gehaald, bougiedop gecontroleerd en brander schroeven aangedraaid. Trouwens wordt die kabel niet te warm dan.
afgelopen maandag morgen vroeg is de ketel schoongemaakt en geheel open geweest dus ga ik ervan uit dat dat wolfraamdek niet los is toch. ik heb zelf gezien dat de gasblok is afgesteld..
Thanks zover voor de reactie.

vg Jaap
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als de storing is ontstaan na het onderhoud, gewoon de onderhoudsmonteur terug laten komen.

Grote kans dat er toch een draadje wolfraam tegen de ontsteekpen hangt.
 

Jaapvantoor61

  • #5
Tot nu toe draait hij nog steeds zonder storing.
De storing treedt alleen op na een tijdje branden als hij bijna zij temp bereikt heeft. Dan moet hij toch ook last hebben van dat draadje tegen ontsteekpen tijdens dat branden en niet alleen op het laatste gedeelte.
is misschien mijn logica gedachte en ben geen kenner.
maar heel bedankt voor de reactie.

vg jaap
 

Jaapvantoor61

  • #6
Vanmorgen weer die storing. Toen ik thermostaat 4 gr hoger zette ging ie opwarmen toen hij gewenste warmte bijna had bereikt schoot ie weer in storing 4.
tijdens het resetten keek ik door kijkvenster naar brander.
Op moment van reset ging hij gewoon branden 1 sec later hoorde je een soort puffffffff en ging hij uit na 2 x restten en het pufff geluid brandde hij weer.
Vreemd allemaal omdat de rest gewoon functioneerd zal wel weer bellen monteur worden
 

Jaapvantoor61

  • #7
Misschien nog sugesties
 

Marcn88

  • #8
Toch afstelling gas lucht verhouding deze moet tussen de 0,00 en de - 0,05 mbar zijn dus monteur terug laten komen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu