Nieuwe Intergas Xtreme 36 geeft storing code F004 voor vloerverwarming

Kiana

 • #1
Hoi,
we hebben net een nieuwe Intergas Xtreme 36 laten gemonteerd. Het cvketel werkt goed voor warmwater maar als we proberen de vloerverwarming testen (die is ook nieuw installatie), na 1 minuut schijnt storing code F004 op de scherm.
Heeft iemand een idee wat kan de probleem zijn?
Ik snap dat code F004 heeft te doen met aarding of gas problemen. Maar als dit het probleem is waarom kan de ontsteker werken voor warmwater en niet voor vloerverwarming? Kan het zijn dat er iets mis gaat met de pomp of verdeler van de vloerverwarming?
alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Is de in de handleiding van de ketel vermelde terugslagklep gemonteerd.
  Uit de handleiding:

  Vloerverwarming met pomp
  Indien een vloerverwarmingssysteem niet hydraulisch neutraal is kan de vloerverwarmingspomp ongewenste waterstroming in de CV leidingen veroorzaken. Voor een goede werking van de warmtapwatervoorziening dient dit te worden voorkomen.
  Sluit een vloerverwarmingssysteem indirect hydraulisch neutraal aan of voorzie de CV-installatie van een tweewegklepset 230V ~ (E).
  Indien de vloerverwarmingspomp via de retour van de ketel warmte onttrekt is het mogelijk om met een terugslagklep ongewenste stromingen tegen te gaan.


  Meer over de terugslagklep staat in de handleiding (+ overzicht van de foutcodes)
  Heeft die installateur alles niet gecontroleerd nadat de nieuwe ketel was opgehangen???
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu