Intergas HRE met chronotherm 4 modulation

Kimanski

  • #1
Ik heb een intergas HRE 28/24 2008. Hierop wil ik een chronotherm 4 modulation aansluiten. Nu lees ik meerdere slechte ervaring ivm het moduleren van de kachel. De thermostaat geeft hierbij niet goed aan op hoeveel vermogen de kachel werkt.
Heeft hier iemand goede ervaring met deze combinatie?
gr. Guy
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Tot nog toe geen problemen mee gehad.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Kijk evt hier op deze site lees je meer over

site

klik vervolgens op aansluit tabel voor u ketel
 

Kimanski

  • #4
Bedankt voor jullie reactie. Aansluittabel geeft idd aan dat het zou moeten werken. Helaas lees ik alleen maar negative reacties op deze combinatie van ketel en thermostaat.
Screech, ik begrijp dat je hier ervaring mee hebt. De thermostaat moet dus zonder problemen het vermogen weergeven op het display.
Als ik de thermostaat heb zal ik een update doen.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
De halve woonwijk bij ons hangt er vol mee, en op een enkeling na werkt alles hier prima
 

Kimanski

  • #6
Chronothem modulation aangesloten maar zie net zoals bij andere op dit forum alleen de ketel in laagstand branden (1 vlammetje) totaal geen variatie.
Ik heb mbv de service knoppen de brander in hoog en laagstand gezet maar helaas geen verschil. Ik zie de ketel wel moduleren, altans ik zie dat hij de water temp. aanpast. Dus volgens mij zijn alle parameters goed ingesteld.
Gisteren Intergas gebeld met de vraag over die condensator maar volgens hun was dit bij oudere ketels een probleem dit geldt niet voor mijn ketel.
Iemand een suggestie waarom ik geen variatie zie in de vlammetjes....
Tap en cv water laat hij wel correct zien maar altijd maar met 1 vlam.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Ik zou eens met honeywell bellen ipv met intergas
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #8
Oei, da's lullig. :oops:

Als de ketel aanspringt, dan zal de ketel eerst een tijdje op laaglast blijven branden ( een aantal minuten), en vervolgens langzaam, aan optoeren naar een hoger vermogen. Normaliter zou dat zichtbaar moeten zijn op de kamerthermostaat.

Als dit niet zichtbaar is, maar de ketel toert wel goed op ( en de temp in het display is ook variabel), dan werkt de modulation wel zoals het hoort, al is dit dan misschien niet zichtbaar op de modulation.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #9
Daarom zeg ik, ik zou eens met honeywell bellen n iet met intergas
 

Chathanky

  • #10
Verwijder de doorverbinding van conector X4 die tussen 4 en 5 zit indien dit nog niet gedaan is. Dit staat niet beschreven op de site van Honeywell.

Deze is voor je tapwatercomfortfuntie maar wie weet geeft dit het conflikt.
 

Ceeshobby

  • #11
Wat geeft je thermostaat aan als je ketel aanslaat. Zie je dan alle vlammetjes wel. In de gebruiksaanwijzing staat er wel iets over vermeld. De procenten zijn indicatieve waarden. Afhankelijk van de modulatieband.
Je huis wordt wel warm neem ik aan. Misschien dat er een instelling veranderd worden, dat kun je navragen bij Honeywell.

Succes
 

Marcgk

  • #12
Ik heb zelf ook een Intergas ketel en heb daar nu al 3 verschillende modulerende thermostaten op aangesloten gehad. Eerst 2 x een honeywell chronotherm modulation (oude en nieuwere type) en nu een remeha celcia 20. Ook bij mij gaf de chronotherm altijd maar 1 vlammetje weer als de ketel brandde (ook al brandde de ketel op vol vermogen). De celcia werkt niet met vlammetjes, maar kan wel in getal weergeven hoe hard de ketel brandt (van 0 tot 5 waarbij 0 uit is en 5 maximaal vermogen). Deze waarde geeft altijd 0 aan, ook al brandt de ketel.

Ik heb zelf ondertussen het idee dat het opentherm protocol niet helemaal volledig geimplementeerd is in de intergas ketel (of niet goed). Volgens mij geeft de ketel te weinig informatie aan de thermostaat. In ieder geval geeft de ketel dus niet door aan de thermostaat wat het huidige vermogen van de brander is (alleen maar of de brander aan of uit is). Bij mij lijkt de ketel ook erg veel te pendelen wat volgens mij ook komt door de gebrekkige communicatie tussen ketel en thermostaat.
 

Ceeshobby

  • #13
Dan zit het probleem, toch in de ketel.
Weet wel dat bij een Vailliant ketel van voor 2006, mmar 3 vlammetjes gaan branden, meer lukt niet. toen deze thermostaat op een Remeha ketel zat, waren alle vlammen wel zichtbaar. De thermostaat van ts zal wel goed zijn maar de ketel wil niet mee werken. Zou toch maandag Honeywell bellen zij weten zeker meer. hebben mij toen ook goed geholpen.

Succes
 

Kimanski

  • #14
Bedankt voor jullie reacties,
heb jumper x4 weggehaald maar helaas dit hielp niet. Zelf heb ik het idee dat de communicatie op zich wel goed gaat. Ik kan vanaf de thermostaat zelfs de tap water temperatuur en de keteldruk aflezen. Ik zal morgen met Honeywell bellen en een update doen.
 

Chathanky

  • #15
Laat het even weten.
Het zal niet de eerste vraag zijn omtrend dit "probleem".
 

Xr8

  • #16
De celsia is specifiek voor Remeha geprogrammeerd. Dit kan een reden zijn dat deze niet 100% werkt op een Intergas ketel.

De universele thermostaten zouden in principe moeten werken op alle ketels met het opentherm protocol. Zelf geen negatieve ervaringen met Intergas in combinatie met dit soort thermostaten.

Succes.
 

Kimanski

  • #17
Honeywell gesproken; De Intergas ketels geven geen brander informatie door aan de thermostaat. Dit is dus de reden dat je nooit variatie in het vlam symbool zal zien. Wel bijv. de ketel temperatuur en waterdruk.
Een Vailliant doet dit volgens hun wel. De nieuwe range van Honeywell thermostaten zal dit dus ook niet doen. Jammer dit vond ik juist een plus van deze thermostaat.
Iemand toch andere ervaringen?
 

Kimanski

  • #18
Mijn oude modulation ingeruild voor het nieuwe type ook geen branderinfo.
De persoon die mijn oude gekocht heeft, heeft een Hr22 van Intergas. Op deze ketel werkt het wel?!!
Daarom toch nogmaals met Intergas gebeld. Nu is het mij duidelijk.
De ketels hadden bij bepaalde type een automaat die dit gegistreerde. Ze hebben dit afgeschaft maar kregen toen veel vragen hierover. Daarom hebben ze besloten in de nieuwe type's toch weer een automaat te plaatsen die dit wel laat zien. Mijn HRE 2008 heeft dit dus helaas niet. :(
 

Pietjeprecies

  • #19
Intergasketel geeft geen modulatie-info door aan thermostaat. Er blijft een enkel vlammetje zichtbaar ook al brandt de ketel op vol vermogen. Zie pietjeprecies 1 maart 2010.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu