Intergas H22VRTW valt uit

Johan33

  • #1
CV Ketel: Intergas H22 VRTW Bouwjaar 2001
Thermostaat: Honeywell Chronoterm IV

De cv ketel valt soms uit. Dit is al langere tijd maar momenteel begint het vaker (dagelijks) op te treden en is daarmee de hinder toegenomen :-)

Symptomen:
- bij vragen verwarming of tapwater schakelt de hoofdbrander niet in. De waakvlam brand en de rookgasventilator draait.
- resetten (stekker eruit/erin) helpt niet.
- hij valt nooit uit tijdens het leveren van verwarming / warm water maar wel direct erna. Bijvoorbeeld na een normale douche krijgt de tweede persoon 10 minuten later een koude douche.

De tot nu toe enige betrouwbare oplossing is de gastoevoer en 220 afsluiten en minimaal 15 minuten wachten. Na opnieuw ontsteken waakvlam en aansluiten 220 springt de hoofdbrander direct aan en gaat het tapwater verwarmen. Als ik te kort wacht blijft de ketel weigeren.

Uit de documentatie van de ketel haal ik twee mogelijke oorzaken:
1. De spoel van het gasblok is defekt.
2. De luchtdrukschakelaar schakelt niet. Kontroleer de verbrandingsgasafvoer, de luchttoevoer en de ketel op lekkages en verstopping. Een lekkage kan het drukevenwicht in de ketel verstoren. Een verstopping, een te lange verbrandingsgasafvoer en luchttoevoer of een verkeerde uitmonding kan te weinig luchttransport tot gevolg hebben, waardoor de luchtdrukschakelaar niet schakelt. Controleer de slangen aan de luchtdrukschakelaar op verstopping of lekkage.


Zijn er nog mogelijkheden die hier niet bij staan?
Wat kan ik ondermen om te controleren of het de luchtdrukschakelaar is? (dat is me niet duidelijk uit bovenstaande tekst)

Alvast bedankt voor eventuele hulp / meedenken!
 

Freekcv

  • #2
Op de printplaat zit een grote vierkante stekker. hierop zitten de pomp enz aangesloten. aan de achterzijde van de print willen bij dit blokje nog wel eens haarscheurtjes in de solderingen ontstaan. en dan heb je de zelfde klachten. alles even loshalen, printje naar voren kantelen, controleren en zonodig solderen! sucses :cool:
 

Robbieklus01

  • #3
Ook wij hebben een intergas h22vrtw, maar dan van zon 18 jaar oud. Bij ons valt zo ongeveer in de 2 dagen de waakvlam uit. Na opnieuw aansteken doet deze het gewoon weer 1-2 dagen, verder geen problemen met de ketel. De ketel wordt elk jaar keurig schoongemaakt door een erkend bedrijf. Dat bedrijf gebeld, en meteen werd er telefonisch gemeld dat de inwendige ventilator wel kapot zou zijn, en niet meer te bestellen is. Gelukkig had ik dit voorzien en heb ik de oude(werkende) ketel van de buurman bewaard (we hebben allemaal dezelfde ketel op het plein) Deze gebruikte ventilator is door het bedrijf geplaatst, ondankst dat de onze niet kapot bleek te zijn(maareen dag later weer dezelfde storing). Onze ketelmonteur vind de ketel eigenlijk te oud (ben ik wel deels met m eens) en zeurt constant dat deze maar vervangen moet worden. Toch wil ik financieel gezien deze nog even laten hangen, en misschien zelf aan de slag gaan. (ben best wel handig oa met auto,s en klussen in huis,alleen weet van ketels weinig af) Kan bij deze storing het ook in de print zitten?
 

Robbieklus01

  • #4
Even vergeten, de waterdruk van de cv is ok! (gesloten systeem voor de verwrming)
 

Freekcv

  • #5
Als u ketel 18 jaar is heeft u waarschijnlijk geen print maar 2 relais.
kijk even naar de maximaal en de siliconen luchtflap
 

Johan33

  • #6
@Freekcv: mijn hartelijke dank, de solderingen van de stekker bleken inderdaad het probleem te zijn!

Het duurde even voor ik kans zag om de printplaat uit de CV te halen, maar inmiddels doet ie het weer perfect. Ik heb de solderingen (door een handige buurman :) ) laten doorsolderen en heb de pinnen in de aansluiting wat uit elkaar gebogen. De stekker maakt nu weer goed contact en het uitvallen is over.
 

Freekcv

  • #7
Graag gedaan en bedankt voor de terug melding
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu