Intergas Extreem alleen warmwater aansluiten?

Klusser1954

 • #1
Tijdens verbouwing moet het cv gedeelte tijdelijk afgetapt worden. Is het bij deze ketel mogelijk dit gedeelte af te doppen en wel het warmwatergedeelte te laten werken? Of eventueel een shuntleiding i.p.v de radiatoren? Douchen kunnen tijdens een verbouwing zou wel prettig zijn...
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Werkzaamheden aan, het plaatsen en het inwerking stellen van gasgestookte toestellen mogen door nieuwe wetgeving sinds 1-4-2023 alleen uitgevoerd worden door mensen met de juiste CO-certificering. Het zelf plaatsen, uitvoeren van werkzaamheden aan en het in werking stellen van een gastoestel (al dan niet ingegeven door adviezen op dit forum) is geheel voor eigen risico. Dit geldt ook voor de aangesloten luchttoevoer en de rookgasafvoer.
 • Auto-Geen

  • #2
  ► Als het toestel alleen voor de warm tapwatervoorziening wordt gebruikt kan de verwarmingsfunctie uitgeschakeld worden.
  Hiervoor dient parameter 001gewijzigd te worden van 0 naar 2. De CV-installatie behoeft dan niet aangesloten of gevuld te worden.

  Aldus de installatie instructie.
   

  Tillyhond

  • #3
  Is prima te doen, zelf ook een tijd gedaan ivm verbouwingen
  Het kunnen uitschakelen van de cv-functie is een heel groot voordeel van deze Intergasketels zeker omdat de installatie leeg kan blijven.
  Hoe dat te doen staat duidelijk in de handleiding.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu