Insnijden gelijmde PVC vloe

Floki Sportd

 • #1
In een voormalige receptieruimte willen we de vloer vervangen. Er lag een mooie gelijmde PVC vloer, die vanuit de receptie doorgelegd is naar een andere ruimte. Probleem is dat de vloer rond een balie en kasten was gelegd, die we hebben verwijderd en we dus iets anders moeten gaan leggen.

We hebben de vloer inmiddels bijna geheel verwijderd, maar een aantal stroken lopen door naar de andere ruimte. Het liefst zou ik de stroken bij de deuropening doorsnijden zodat het PVC in de andere ruimte geheel blijft liggen.

Heeft iemand ervaring met het doorsnijden van een op de grondverlijmde PVC vloer ? Heb het met een Stanleymes geprobeerd, maar dat ging niet echt goed.

Alternatief zou zijn de stroken in zijn geheel te verwijderen, ze te snijden en weer te plakken in de andere ruimte. Ben alleen bang dat ik het nooit zo strak gelegd krijg als het nu ligt.
Van de andere ruimtes is het PVC doorgelegd naar andere ruimtes en wil daarom alleen iets anders op de grond van de receptieruimte zelf.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sander 1972

  • #2
  multitool? Nieuw scherp mes en een snijlat?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  (kleine) Cirkelzaagmachine met een oud blad met hardstalen tanden, op een halve mm na net niet helemaal doorzagen
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Dryback PVC (verlijmd) is in de regel 2 à 3 mm dik. Ik zou dat niet te lijf gaan met een cirkelzaagmachine. Met een goed scherp stanleymes, dus geen breekmes o.i.d. daar kun onvoldoende kracht mee zetten, kun je het pvc prima doorsnijden. Wel zoals Sander ook aangeeft, snijden langs een snijlat, anders is de kans groot dat je uitschiet. Omdat je het pvc niet kun knikken zul je het mes wel een paar keer door de snede moeten halen.

  Bij het leggen van de PVC vloeren wordt ook een stanleymes gebruikt om de stroken pas te snijden.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Bij het leggen kun je nog wat buigen met het pvc dan knapt het, dat kun je bij geplakt niet, een wereld van verschil.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Eens, eenmaal geplakt gaat het veel lastiger. Met een stevig en scherp mes is het echter wel te doen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu