Tips gevraagd! PVC gelijmd op laminaat waardoor verwijderen niet lukt

solderaan

 • #1
Wij hebben een huis gekocht waar een nieuwe vloer in wordt gelegd. We wilden vandaag de oude vloer eruit halen, maar dit blijkt toch complexer dan verwacht. Het is namelijk een zelfklevende PVC vloer die geplakt is op een laminaat. We kunnen het laminaat omhoog “wippen” maar het blijft dan één geheel. Het buigt, maar valt met geen mogelijkheid te breken. Insnijden werkt ook het wand de vloer is veel te dik. Er zit zoveel “lijm” op dat we het ook niet durven door te zagen want dan is de zaag waarschijnlijk direct kapot. Kortom: het zit echt muurvast.
Iemand de gouden tip?
E6F1EE99-4F92-4306-81B7-C02ECE048458.jpeg
D397D520-A6C9-4EC5-8287-801B997391ED.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tomboo

  • #2
  Afgaand op je eerste foto zou ik zeggen: Plint los, hoekje omhoog wippen (iets er onder steken), buigen en breken. En als dat niet lukt iets lomper proberen.

  Je tweede foto is mij nogal onduidelijk waar ik naar kijk.
   

  solderaan

  • #3
  Heel erg bedankt voor de tip. Precies zoals je omschreef lukte het uiteindelijk. Er moest wel brute kracht aan te pas komen, maar alles is eruit :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu