Inductiefornuis FI6011E Element Vervangen

LaurensPP

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb mezelf een tweedehands, maar in bijna perfecte staat inductiefornuis aangekocht. De Atag FI6011E, nou deed alles het voorbeeldig behalve de kookzone rechtsachter, die gaf foutmelding E4. Na lang geprobeerd te hebben wat technische informatie te krijgen van Atag ben ik zelf maar aan de slag gegaan omdat service zo duur is. De fasen kloppen allemaal. Ik heb ook de pitten rechts en links achter om gedraaid maar de knoppen bleven corresponderen met de pit waarbij ze oorspronkelijk bij hoorden, daarnaast resulteerde dit in kortsluiting.

Tevens kwam ik erachter dat het IHE (induction heating element) rechtsachter niet een origineel onderdeel was. Het onderdeel was 6 jaar ouder dan de andere onderdelen en was niet identiek aan het element linksachter, dit zou volgens de tekening wel het geval moeten zijn. Hiervoor heb ik wat geld terug ontvangen van de verkoper.

Na wat gespeur op ebay vond ik het juist element voor een bescheiden bedrag, bijna precies het bedrag wat ik terug had gekregen van de verkoper. Deze kreeg ik vandaag binnen en heb hem meteen geïnstalleerd. Het gekke is alleen dat ook dit element foutmelding E4 geeft en er tevens voor zorgt dat het element linksachter ook E4 geeft, en de oven doet het dan ook niet meer. Als ik het oude, niet functionerende element weer rechtsachter terug plaats doet het element linksachter en de oven het wel weer.

Aanvullende informatie is dat de bekabeling voor de spanning linksachter het fornuis binnenkomt. dan naar linksvoor gaat, rechtsonder, en dan rechtsboven. Het signaal van de besturingsknoppen komt rechtsboven binnen.


Heeft er iemand wellicht een idee?



Onderdelen en handleiding.
 

LaurensPP

  • #2
Tijdens mijn pogingen nog iets anders tegengekomen. Er zit geen draad in nummertje 1 van de aansluiting vlak onder de kookplaat, terwijl de aansluiting achter op het fornuis wel fase door 1 krijgt. Ik heb alleen geen draadje wat in 1 zou kunnen dus ik weet niet of het zo 1 op 1 moet corresponderen. Zouden de witten dan N zijn op 4 en 5? Aarde is in ieder geval wel op 6

 

LaurensPP

  • #3
Nog iets ontdekt: als ik stop 1 eruit draai dan doen rechts voor en achter het niet. Spanning is de issue lijkt me dus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu