Inbouwreservoir toilet: stopkraantje noodzakelijk?

Turbo MacKwek

  • #1
Ik ga in de badkamer een hangend toilet met inbouwreservoir plaatsen. Het is er eentje die mijn schoonvader enkele jaren terug heeft afgebroken bij hem thuis, dus geen nieuwe. Concreet: er zit geen hoekstopkraantje bij.

De werkomschrijvingen zijn duidelijk. De waterleiding gaat tot aan een speciale opening van het reservoir (dit deel van de leiding is dus 'voorgoed' onbereikbaar. In die opening plaats je een hoekstopkraantje, waaraan je het slangetje van de vlotterkraan bevestigt. Op die manier kun je altijd bij het hoekstopkraantje, zonder te hoeven breken. De logica is me duidelijk. Tenzij ik het helemaal verkeerd begrepen heb ;)

Maar: op de juiste plek is bij de voorbereidingen een flexibele waterleiding aangelegd (henco) die eindigt met een 1/2 duims buitendraad-perskoppeling. De geschikte hoekstopkraantjes die ik vind in de handel passen daar niet op: dus zijn er neusstukjes of sokjes nodig, en die verhogen de kans op lekkage toch wel wat lijkt me. En die lekkage is dan wel buiten bereik.

Lange inleiding, maar dan nu de vraag: kan ik niet gewoon de flexibele leiding, waarop dus een 1/2 inch buitendraad perskoppeling zit gewoon tot in het reservoir trekken en direct aansluiten op de vlotterkraan?

Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je bij problemen in het reservoir meteen de hoofdkraan moet dichtdraaien, maar een voordeel is dat er minder (misschien zelfs wel geen) risicoplekken buiten bereik komen te zitten?

Zie ik iets over het hoofd of kan het ook zo?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als het een mer reservoir is dan is dat kraantje te bestellen.

Als ooit een onderdeel van je reservoir vervangen moet worden en is bv af gebroken maar niet voorradig dan moet je het hele huis afsluiten.

dus gewoon een kraantje plaatsen.

Heb je een merkloze reservoir beter een nieuwe kopen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Als het gebruikte reservoir al ouder is als een jaar of 6, zou ik zowiezo een nieuwe plaatsen.
Vaak zit je met een ouder type reservoir al snel met een verouderde drukplaat.

En die henco leiding kun je niet rechtstreeks op de vlotterkraan aansluiten, daar is de leiding te stug voor en je hebt dan grote kans dat de vlotter scheef gaat hangen.

Zoals Henk al aangaf, koop een origineel kraantje dat bij het reservoir hoort, en pas eventueel de koppeling op de henco leiding aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu