Inbouwreservoir, paar vragen

Tiho

  • #21
Dat lijkt mij teveel van het goede, als je uit de hand 4 boort is ie waarschijnlijk al bijna 4.2.

Zou dan 3 doen of eerst proberen zonder.
 

Hars73

  • #22
Je hebt gelijk. Ik had me ook vergist.. schroeven zijn 4.8x32.. en dan voorboren met een 4mm. Heb dat gisteravond gedaan en de plaat zit er goed vast op nu.
 

Tiho

  • #23
:prima:
 

Hars73

  • #24
Xr8 schreef:
De ribbels kun je gebruiken om na het tegelen langs af te breken. Zorg ervoor dat je tegen het geribbelde bakje aan tegelt. Houd je hiervan te veel afstand dan zal de drukker niet goed te monteren zijn.
Heb vandaag de tegels gezaagd en ga ze morgen aanbrengen. Denk dat ze op sommige plekken zo'n 4-7mm van het bakje afzitten, op sommige plekken 2-3mm (het zijn grote 45x45 tegels, dus ik moest ze inzagen). Neem aan dat de drukker met 4-7mm nog wel goed aan te brengen is, of toch niet? Waar ligt die grens? In de handleiding staat 5mm, maar is dat aan de veilige kant, of kan bijv. 7mm ook nog wel?

Anders moet ik toch nieuwe tegels pakken namelijk en opnieuw inzagen, maar ik ben eigenlijk liever zuinig op de tegels voor andere gevallen waar ik er een keer eentje extra nodig heb (door beschadigingen bijvoorbeeld).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #25
Als je de tegels er tegen aan hebt zitten, kun je dat meteen even opmeten, of even passen met de drukplaat er tegen aan houden.
 

Hars73

  • #26
Nou de tegels zitten er tegenaan, vanavond nog even voegen, dan heeft de lijm 48 uur kunnen drogen.

Heb de donkergrijze onderplaat er even op gehouden en er zijn geen kieren rondom, dus de tegels lijken goed om de het bakje heen te zitten.

Wat de montage van de pot trouwens, gebruiken jullie wel of niet de rubber doorzichtige buis die om de draadeindes kunnen? Niet toch? Die zijn toch bedoeld om de draadeindes te beschermen tijdens tegelen en voegen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #27
Klopt, die doorzichtige hulzen heb je niet meer nodig.
 

Hars73

  • #28
En dan nu de foto's.. Ik moet alleen de kit nog aanbrengen in de hoeken en randen. En daarna de accessoires zoals de wc rol houder, borstel en reserverolhouder.


Zo begon het.


De vloertegels eraf en het gat maken voor de sprongbocht.


De waterleiding moest verlegd worden de afvoer verleggen via de sprongbocht.


Het ruimtebesparende reservoir plaatsen.


De ombouw van 18mm meranti multiplex.


Het aanbrengen van de tegels.


En uiteindelijk de toiletpot.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #29
Ziet er een stuk beter uit.
Maar ga je die ouwe witte wandtegels niet vervangen?
 

Hars73

  • #30
Ik twijfel daar nog over. In het toilet zou het niet zoveel werk zijn, maar in de badkamer levert dat best wat extra werk op (oa. badkraan die dan anders aangelegd moet worden). En ik moet de hele badkamer nog (en het is allemaal weekendwerk zeg maar).

Het is begonnen als klusje waarin we een bad wilden voor de kids. Daarna kwam er een badmeubel bij en nieuwe vloertegels. Vervolgens wilde ik dan ook nog spotjes in een verlaagd plafonds maken. Uiteindelijk hebben we besloten om de toiletten ook te vervangen.

Ik snap dat je zegt, als je alles aanpast, waarom dan niet de wandtegels.. de wandtegels zijn van het merk Sp*** en zijn wit/creme achtig met een licht 'vlamwerkje' erin. Zijn niet echt lelijk verder, ook de voegen niet. Dus vandaar. De vloertegels vond ik daarentegen oerlelijk. Altijd al gevonden.
 

Hars73

  • #31
En ik vond het de eerste keer doorspoelen gisteravond best spannend. Maar tot nu toe is er al zeker een keer of 10 doorgespoeld en ik zie nog nergens iets nat worden :D

De eerste keer op de pot zitten was eigenlijk nog spannender. Voor je gevoel is het bijna niet mogelijk dat de pot aan de draadeindes zo'n gewicht kan houden. De eerste keer ergens een tikje onder de tegels (zal wel een stukje lijm zijn geweest wat al op spanning stond.) Daarna geen gekraak meer gehoord tijdens het zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu