Inbouwreservoir met a-centrische uitlaat?

Freek007

  • #1
Hi Klussers,

Weet iemand of er een inbouwreservoir voor een toilet bestaat waarbij ik aansluiting naar het toilet (uitlaat) niet in het midden van het reservoir hoef te plaatsen maar aan een kant kan plaatsen?
Tegen de achterwand van de toiletruimte wil ik het reservoir plaatsen, maar in de rechterhoek loopt al de afvoerpijp van het toilet op één hoog. links daarnaast past net een geberit inbouwreservoir, maar ik zou de wc-pot graag visueel in het midden willen hebben van die wand. Dus vraag ik me af of je de afvoer ook kunt verschuiven.
Bestaat zoiets?
Andere suggesties hoe dit op te lossen?

mvg,
Freek
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto, dat praat wat gemakkelijker.
Normaal gesproken moet het wel kunnen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
De afvoer van het inbouwreservoir hoeft niet naar beneden te lopen, maar kan ook naar de zijkant of achterkant lopen.
In de bestaande afvoer die omhoog loopt een T-stuk plaatsen, en het reservoir daar op aansluiten.
 

R0cc0

  • #4
Zoals ik het lees wil TS het reservoir links in de hoek plaatsen. Alleen komt de pot dan niet in het midden van de wand te hangen, wat wel de wens is.
Ik vraag me af of dit gaat lukken want meestal wordt de pot aan het frame van het reservoir vast gezet. Dat gaat natuurlijk lastig worden als je de pot gaat opschuiven.
De bediening van het doorspoel mechanisme komt dan natuurlijk ook niet op het midden van de muur. Dat lijkt me ook niet zo'n fraai gezicht.
 

Combiketel

  • #5
Onmogelijk, zulke reservoirs bestaan simpelweg niet. Wat je wel kunt overwegen is het reservoir meer naar voren te zetten, zodat de afvoerbuis er als het ware achter door loopt. Dan kun je hem in het midden zetten.

Of kiezen voor een hoek reservoir. Maar dan moet je wel genoeg ruimte hebben.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu