Inbouw toilet in de muur plaatsen

Vanheesch

  • #1
Hallo allemaal,

ik zit met een probleem dat mijn toilet voorheen te klein was, waardoor ik geen ruimte overhield voor een wastafeltje/ fonteintje. De oude toilet is dus gesloopt nu met de verbouwing. Echter wil ik de toilet niet op de muur bouwen, maar in de muur zelf of achter de muur verwerken. Heeft iemand daar ervaring mee? Hoe kan ik het reservoir goed verankeren? En houdt de toilet het dan wel? De foto’s zijn van de ruimte. Het is nu namelijk 1 grote ruimte en een deel moet opbergruimte onder de trap worden.
Alvast bedankt voor jullie hulp

1CB1366B-4FBC-4A35-AE3E-E25AFF20879C.jpeg 6DEA8037-4397-436D-B946-31FFBE21E286.jpeg 9CC75BBD-0684-44DE-83D1-E4807A02BDA8.jpeg
 

Vanheesch

  • #2
Daarnaast ook de vraag van welk materiaal dan het muurtje dan gemetseld moet worden. Zijn kalkzandstenen dan sterk genoeg?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je kunt eerst de muur zetten en daarna het inbouwreservoir er tegen aan maken in de trapkast.
Muurtje kan dan gewoon van gasbeton blokken zijn.
 

Klusser1954

  • #4
Je hebt dan meestal wel verlengsets nodig voor de buizen en bediening.
 

huisverbouwer

  • #5
Waarom zou je verlengsets nodig hebben? Het toilet moet toch juist zo ver mogelijk naar achteren komen?
 

Haplo

  • #6
Je hebt alleen een verlengset nodig als je het frame achter de muur plaatst.
 

Blof-fan

  • #7
Ik denk dat ik in jou geval een holle muur zou maken van houten regels (waar het frame aan vast gemaakt zou kunnen worden) en dan gipsplaten of iets dergelijks er tegen.

Voordeel daarvan kan dan zijn dat je makkelijk nisjes of opbergvakken of iets dergelijks kan maken aan de kant van de voorraad kast boven het inbouw reservoir.
 

Vanheesch

  • #8
Ik zie helaas de berichten nu een paar dagen later. Bedankt voor de reacties! Ik denk dat ik het met houtwerk ga doen zoals Blof fan al aangeeft. Dus zonder een gemetseld muur. Is dat dan wel sterk genoeg? En is er eventueel ergens een voorbeeld?
 

Klussen.

  • #9
Zoals Peter zegt ben ik voorstander van cellenbetonblokken. Dit is stijver en dat is beter voor eventueel tegelwerk. Ook al heeft het niet mijn voorkeur maar ik denk dat je waarschijnlijk een S-afvoerpijp nodig hebt om de afvoer verder naar achteren te brengen.
 

Blof-fan

  • #10
Bij het zoeken naar een voorbeeld kwam ik deze post tegen. Is volgens mij een redelijk vergelijkbare situatie, dus wellicht heb je er iets aan? :wink:

Klusidee topic klikplekje
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu