Inbouw-thermostaatkraan, hoe aansluiten?

Richard 682

  • #1
Bij mijn stoomcabine wil ik een thermostaatkraan (F) monteren voor de mengkraan (A). Het gaat uiteraard alle om inbouwkranen (zie foto van de huidige situatie met benamingen).

De huidige mengkraan (A) wil ik gebruiken als stopkraan omdat de mengfunctie wordt overgenomen door de thermostaatkraan (F). Als de huidige mengkraan (A) blijft zitten scheelt dat een hoop werk omdat anders de aansluitingen naar de verdeelkraan (B) daarboven niet meer kloppen. Ik heb dus wel een stopkraan (uit, zacht naar hard) nodig omdat de thermostaatkraan (F) deze functie niet heeft.

Ik wil de thermostaatkraan (F) plaatsen en daarbij de koud (E) en warmwatertoevoer (D) van de mengkraan (A) over zetten op de thermostaatkraan (F). Vanaf de thermostaatkraan (F) komt dan een toevoer op de mengkraan (A) op b.v. de voormalige warminvoer (D), waarbij ik de koudinvoer (E) afstop of net andersom.

Vragen:
Krijg ik op deze wijze de volledige waterdoorstroom van de mengkraan (A)? Of zou ik de aanvoer vanaf de thermostaatkraan via een splitsing op beide (koud en warm) op de mengkraan (A) moeten aansluiten? (ik wil het liefst in de mengkraan niets inwendig wijzigen of slopen)

Als het zo aangesloten wordt staat er continu waterdruk op de thermostaatkraan (volgens mij is dat bij de meeste douchepanelen ook zo).
Is het dan mogelijk als b.v. in de keuken warm water wordt gebruikt, de druk in de warmwaterleiding lager wordt dan in de koudwaterleiding, er via de thermostaatkraan koudwater kan instromen in de warmwaterleiding?
Als dit optreedt kan ik dat eventueel oplossen door een terugslagklepje te monteren op thermostaatkraan bij de warmwateringang (G) of is dat niet nodig of overdreven?

Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg omschreven heb. Misschien wat veel letters gebruikt als verwijzing naar de foto maar dan kan er geen misverstand ontstaan.

Graag jullie reactie, m.vr.gr. Richard

kranen stoomcabine compleet.jpg
 

Richard 682

  • #2
Niemand die kan helpen?
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #3
ik snap hier niks van vandaar geen reactie.
Succes
 

Richard 682

  • #4
Ik dacht dat ik het zo duidelijk mogelijk omschreven heb. Zou ook niet weten hoe ik het anders zou kunnen omschrijven of wat er ontbreekt. In elk geval bedankt voor je reactie Henk
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu