Ik zoek een goede rolhordeur. Eentje die onder ook vast zit.

Hamertje Tik

  • #1
Ik probeerde een Bruynzeel hordeur van plm 120 euro, dus niet de goedkoopste, maar deze bleef niet dicht zitten. Later bleek de hor ook niet geborgd in de onder rails, iedere buurtpoes kon onder het gaas door kruipen. In mijn buurt is dat zo gebeurd, ik zoek dus een hordeur die onder in een rails geborgd loopt en die degelijk dicht zit, dat hoeft niet magnetisch, dat mag best met een elegante inhaak constructie of iets dergelijks.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Dit is niet echt een klusvraag, het is meer een vraag naar een bepaald merk of product en daar is Klusidee niet voor bedoeld.
 

Khalidinio

  • #3
Ik heb ook sinds kort een brynzeel plise hor. En het klopt dat het gaas onderin gemakkelijk uit en in en uit de rails kan. Wat als je er een horizontaal draatje doorheen laat lopen. Die zitten er nu ook in bij jou, maar dan wat hoger.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Wat is er mis met een gewone draaideur hor?
Die kun je in verschillende kwaliteiten krijgen van wapper dingen tot stevige uitvoeringen met 22 x 22 profielen.
Die laatste gebruiken wij in combinatie met 2 magneten omdat onze konijnen ook maar wat graag naar binnen komen om te kijken of er wat lekkers te halen valt.en die zijn een stuk groter dan menige kat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Wij hebben op een paar plaatsen verticale lamellen hangen. De (buiten-)deur zelf draait naar buiten, dat is voor die lamellen geen probleem.

Een draaiende hordeur zou niet kunnen, want dan moeten de lamellen steeds geheel geopend worden, wat erg lastig is. En dan nog kan de (naar binnen) draaiende hordeur niet goed open, omdat ie in ruzie komt met het dikke pakket lamellen erachter.

Een rolhordeur is hier een beter oplossing dan een draaiende deur. Dus dat is er in dit geval mis met een draaiende deur. Het hangt net van de situatie af wat de beste oplossing is.

Bij de keukendeur, waar we vaak doorheen moeten, hebben we wél een draaiende deur. Van welk merk? Daar zeg ik niets over, zou tegen de regels zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu