Ik heb over behang heen gestuced, wat nu?

mike1212

  • #1
Ik ben momenteel bezig met het stucen van mijn hal. Hierbij is het onderste deel gewoon metselachtig materiaal waar ik direct overheen kan stucen. Hierdoor ging het ervan uit dat dit bij het bovenste deel van de muur ook het geval was. De delen zijn gescheiden door een houten lijst.

Echter ik ben er gister achter gekomen dat er behang aanwezig was aan de aangrenzende muurdelen boven, omdat het enigszins los begon te hangen door de primer (weekt namelijk).
Hierdoor denk ik dus dat dit ook het geval was bij de gestucte muren boven. Voor de ongestucte muurdelen heb ik inmiddels de behang verwijderd.

Qua behang denk ik dat het gewoon papierbehang is, echter weet ik dit niet zeker. Mijn vermoeden is dat het behang zeer oud is, het appartement stamt uit 1960.

Wat kan ik nu het beste doen? De gestucte muurdelen zo laten? Het droogt namelijk al, zoals te zien in de foto's. Wat zijn de risico's hiervan?
Als stuc zich zou loslaten, op welke termijn zou dat dan gebeuren?

Of eruit hakken en dan het behang toch verwijderen?

IMG_4492.JPG IMG_4494.JPG IMG_4493.JPG
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Klop er na droging op om te controleren hoe goed het vast zit. Het kloppen werkt goed met bv. het heft van een schroevedraaier. Als het overal goed klinkt, kan je het zo laten. De kans is dan klein dat het later alsnog loskomt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu