Wat voor een soort binnenmuren heb ik?

R573790*

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil op een aantal binnenmuren (1ste verdieping en zolder) rachelwerk aanbrengen (t.b.v. een voorzetwand), maar ik twijfel hoe ik de rachels vast moet zetten. Ik principe wil ik slagpluggen gebruiken, maar het type binnenmuur (huis uit 1974) brengt me aan het twijfelen.

Beschrijving van de muur: ongeveer 25mm dikke gipsblokken (twijfel of het wel gips is), gevolgd door een spouw van ook ongeveer 25mm en dan weer die 25mm gipsblokken. Op de 1ste etage is er nog een structuurwerk op gespoten (maar je blijft de blokken vaag zien).

Zijn het echt gipsblokken? Wat zou het anders kunnen zijn? Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat het zijn weet ik niet maar in ieder geval geen gipsblokken die beginnen bij 50mm dik.
 

R573790*

  • #3
Dank je.

Ik heb een klein gat door de muur geboord en er zit toch iets van gips in.

Ik heb de maten nu wat beter. 20mm gips aan beide kanten met een ongeveer 40mm holle ruimte daartussen. Ik zie geen tekenen dat het gipsplaten zijn en er zit volgens mij ook geen houten rachelwerk aan de binnenkant. Wel lijken het gips op sommige plekken op de gehele 80mm te zitten. In de holle ruimte zit elektra.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het verschil tussen gipsplaten (met stucwerk) en gipsblokken kan je horen door erop te kloppen. Ik ken geen gipsblokken die holle ruimtes hebben, maar ik ken niet alle bouwmaterialen.

Je kan soms bij aansluitingen (vloer/plafond/deur) zien wat voor materiaal gebruikt is. Anders moet je een groter gat maken of iemand erbij halen die iets meer kijk erop heeft.

Waarom wil je bij binnenmuren voorzetwanden aanbrengen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu