Idee over een bureau extensie?

JohnnyGui

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een hoekbureau gekocht waarbij de buitenzijde van de hoek als het ware is "afgesneden". Hierdoor is de ruimte op het bureau bij die hoek erg krap, vooral omdat ik daar een monitor wil zetten.
IMG_20201104_095306.jpg

Nu wil ik een soort van extensie aan deze afgesneden kant zetten/maken waar ik de monitor (2.7kg) op kan leggen. Ik wilde een soort van zwevende extensie bevestigen aan de rand maar het bureau heeft aan de onderkant een metalen lat (voor de stevigheid) die in de weg zit voor een eventuele klem:
IMG_20201104_095422.jpg


Ik kan hierdoor niet veel bedenken, vooral omdat de monitor ook niet VESA compatibel is. Een klein hoogte instelbaar tafeltje erachter als standaard zou ook prima zijn maar ik kan er niet eentje vinden van 75cm hoog.

De extensie hoeft niet precies dezelfde lengte als de bureaurand te hebben, als het maar stevig genoeg is voor de monitor.

Heeft iemand een creatieve oplossing voor dit probleem?
 

TonK60

  • #2
Misschien dat een je een zwenkbare tv-beugel tegen de muur kunt schroeven en daar je monitor aan hangt?
 

JohnnyGui

  • #3
@TonK60

Dank voor het meedenken. Ik wil de muur het liefst zo schoon mogelijk houden en bij voorkeur zou ik iets willen dat bij het bureau hoort.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik zou een driehoekplank aan de 2 muren bevestigen met plankdragers. Kleine plankdragers kunnen al 17 kg per stuk dragen, dan kun je je bureau er tegen aan schuiven.
 

JohnnyGui

  • #5
@Haemmertime

Ook een idee inderdaad. Ik heb ontdekt dat de betreffende lat aan de onderkant met 8mm schroeven aan beide kanten aan het bureaublad is bevestigd. Ik zit te denken om een lange raamhoek te halen en deze aan diezelfde schroeven erbij te bevestigen, zodanig dat het uitsteekt en waarop ik dan een plank kan leggen.

Echter kan ik nergens een raamhoek vinden met 8mm boorgaten erin. Iemand die eentje kan vinden?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu