Camera ophangen. Iemand een idee ?

BorisK66

 • #1
Beste klussers,

Aangezien ik een amateur-klusser ben kunnen jullie mij vast helpen.
Ik ben opzoek naar een manier om een camera onder een helikopter te bevestigen waarbij de camera te allen tijde horizontaal moet blijven hangen. Dus wanneer de helikopter (overigens een schaalmodel) naar links of rechts beweegt, dan beweegt de camera niet, maar blijft recht hangen.

Ik weet dat dergelijke "scharnieren" bestaan maar weet niet hoe het heet. Ik zal ter verduidelijking een afbeelding plaatsen die ik heb gemaakt.
Mijn vraag dus, hoe heet zo'n scharnier?

Mijn dank is groot voor de hulp.
groet,
Rik


]
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Google is op kogel scharnier of kunststof kogelscharnier.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Of op cardanische ophanging.
   

  EvdL

  • #4
  Misschen heb je wat aan een Brodit Tilt Swivel  Als je me een PB geeft met je adres stuur ik er wel een op.
  Hoe ga je de camera bevestigen ? Met de schroef aansluiting onder op?

  Let je wel op het gewicht anders zijn je akku's wel snel leeg. Of vlieg je op brandstof?
   

  Tiho

  • #5
  Het moet juist gelagerd scharnieren, dit is hetzelfde als een gps houder voor in de auto toch? Lijkt me dat, dat toch een beetje stug gaat.
   

  EvdL

  • #6
  @Tiho
  Het is idd een scharnier die achter een Brodit houder geplaats wordt.
  Als je de schroef in het midden losser maakt heb je een kogel die vrij soepel heen en weer gaat. Ik heb die dingen op mijn werk liggen ( wij zijn de importeur) en kan er een naar hem opsturen zodat hij kan experimenteren ( komt erbij dat mijn andere beginnende hobby ook modelbouw heli's is :wink: )

  Het "probleem"zit hem misschien in de hoek waar de kogel in kan draaien. Die is ongeveer 15 tot 20 graden. Gewicht is bij de meeste modelbouw heli's een probleem. De camera moet recht onder het middelpunt van het toestel hangen en het mag zeker niet te zwaar zijn maar ik neem aan dat Riky666 daar wel rekening mee houdt.
   

  BorisK66

  • #7
  Hallo allen,

  bedankt voor de reacties tot nu toe. Ik ben al flink aan het googlen op cardanische ophanging en kogelscharnier. Wellicht zit er iets bij.
  Ook het idee van EvdL kan een oplossing zijn. Vraag me wel af of het soepel genoeg is en of het aantal te kantelen graden toereikend is. Ga ik even uitrekenen.
  Ik laat het jullie weten. Nogmaals dank!
  Groeten.

  Rik
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #8
  Je kan natuurlijk ook een gewoon lager gebruiken.

  Boutje met een plaatje door de binnenschaal aan je model, slangklem met de ophanging om de buitenschaal aan je camera of je maakt het plaatje vast met een puntlas(indien beschikbaar)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu